Уряд ухвалив рішення про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році

Дата: 06.03.2022 23:27
Кількість переглядів: 240

В містах та районах, де через бойові дії органи влади не могли працювати, люди отримають соціальні допомоги в попередніх розмірах, а підвищення – у наступних періодах за весь термін, починаючи з 1 березня.

За ініціативою Міністерства соціальної політики Уряд ухвалив рішення про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році.

Відповідним рішенням визначено, що з березня поточного року збільшуються розміри виплат для окремих категорій населення.

Зокрема, мінімальний розмір виплати одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства і дітям з інвалідністю та одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, встановлено у сумі 2 100 гривень.

Також збільшено з 1 700 до 2 100 гривень розмір щомісячної допомоги на дітей до 6-річного віку, які виховуються у багатодітних сім’ях.

У більшості регіонів органи соціального захисту населення здійснили нарахування і виплату за березень 2022 року відповідних допомог у збільшеному розмірі.

При цьому, через проведення активних бойових дій в окремих містах і районах органи соціального захисту фізично не мали змоги працювати та провести перерахунки. В цих містах та районах виплата допомог у березні може проводитися у попередньо визначених розмірах. У наступних періодах всім, хто не отримав підвищення з 1 березня, органи соціального захисту населення здійснять відповідні донарахування.

Отже, звертаємо увагу, що люди отримають соціальні допомоги в повному обсязі з урахуванням їх підвищення, починаючи з 1 березня поточного року.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь