Верховна Рада ухвалила законопроект щодо оновлення системи соціального захисту ветеранів та їхніх сімей

Дата: 25.03.2022 12:57
Кількість переглядів: 146

Фото без описуВерховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект № 5583, що передбачає проведення в Україні комплексного огляду та оновлення системи соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів.

За ініційовані Мінветеранів відповідні зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» проголосували 354 народних депутати. Напередодні зміни були одноголосно підтримані Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у другому читанні.

«Парламент сьогодні ухвалив дійсно важливий і потрібний закон. Фахівці Мінветеранів разом з профільними міністерствами та відомствам й надалі працюватимуть над розробкою відповідних нормативних актів, щоб після закінчення воєнних дій якнайшвидше приступити до проведення комплексного огляду та на основі його висновків напрацювати зміни до чинного законодавства для надання актуальних пільг та гарантій ветеранам, членам їхнім сімей та родинам полеглих Воїнів», – зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Зокрема, чинний Закон доповнено новими статтями щодо визначення державної політики соціального захисту ветеранів війни, її формування та реалізації, а також щодо визначень системи соціального захисту ветеранів війни.

Відтак, комплексний огляд системи соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей в Україні буде проводитись раз на три роки. Також такий огляд буде проведений після закінчення воєнних дій, що дозволить актуалізувати норми законодавства щодо статусів, соціальних пільг та гарантій відповідно до сьогоднішніх реалій.

Крім того, ухвалений законопроект приводить чинне законодавство у відповідність із новими статусами, які були введені Законом України №2121 від 15 березня 2022 року, а саме – члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

Пресслужба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь