Уряд ухвалив рішення про залучення фінансування до 1,6 млрд доларів

Дата: 09.05.2022 10:17
Кількість переглядів: 138

Фото без описуКабінет Міністрів України на засіданні 7 травня затвердив низку рішень, спрямованих на залучення фінансових ресурсів від міжнародних фінансових інституцій.

Для забезпечення стійкого державного управління в Україні Урядом затверджено проекти щодо залучення коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародної асоціації розвитку (МАР) на загальну суму до 1,5 млрд доларів. Кошти будуть спрямовані на реалізації проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

«Україні сьогодні потрібна підтримка міжнародних партнерів, аби фінансувати видатки, які значно зросли під час війни. Ми провели перемовини зі Світовим банком і погодили надання його структурами підтримки державним органам та бюджетним установам освітньої сфери шляхом часткового відшкодування видатків державного бюджету на виплату заробітної плати», – заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Окремим рішенням було створено делегацію України для участі у переговорах із Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Міжнародною асоціацією розвитку щодо укладення відповідних угод про фінансування. На підписання угод уповноважено Міністра фінансів України Сергія Марченка.

Також, за рішенням Кабінету Міністрів України, затверджено Угоду між Урядом України та Урядом Японії щодо залучення кредиту від Японського агентства міжнародного співробітництва. В межах угоди Уряд матиме змогу залучити до 100 млн доларів США (13 млрд японських єн), які будуть спрямовані на забезпечення пріоритетних видатків державного бюджету.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь