Черкащина тримає стрій, – Ігор Табурець з підсумками тижня життя області

Дата: 15.05.2022 03:25
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

Як минув ще один тиждень із життя області розповів її очільник Ігор Табурець в ефірі телеканалу “Суспільне: Черкаси”. Зокрема, закцентував увагу на забезпеченні потреб у пальному, продовольстві, співпрацю з бізнесом, освіті для учнівства Черкащини та влаштуванні вимушено переміщених осіб в регіоні.

 

  • Про пальне

Ситуація в області, як і в усій Україні, непроста. Оскільки ворог завдає ударів по об’єктах інфраструктури, а саме паливно-енергетичного комплексу. Президент і Кабмін вживають усіх заходів задля налагодження постачання палива. Востаннє логістичні проблеми такого масштабу наша країна вирішувала у 1943 – 1944 роках. Зараз фактично з нуля доводиться вибудовувати всю інфраструктуру постачання нафтопродуктів.

На Черкащині усі служби та підприємства, що забезпечують життєдіяльність області, з пальним. Ми подбали і про запас. Прохання до цивільного населення незмінне – зменшити кількість поїздок на приватному транспорті до стабілізації ситуації.

  • Про продовольство

У цій сфері ситуація стабілізувалась практично до рівня, як було до початку повномасштабної війни. Нова логістика постачання продовольства налагоджена, системних проблем немає.

Окрім того, Черкащина стабільно допомагає областям, що постраждали в результаті бойових дій. У нас працюють логістичні хаби. Відправляємо продовольство, будівельні матеріали. Лише на Київщину ми вже відправили понад 800 тонн продовольства.

  • Про бізнес

Релокація бізнесу з «гарячих» областей наразі триває. До нас уже переїхали 20 підприємств, ще 11 – у процесі. Зокрема, це підприємства торгівлі, деревообробної та легкої промисловості, харчової промисловості, а також із виробництва будівельних матеріалів.

Наша військова адміністрація надає всю потрібну допомогу.

  • Про посівну

Наближаємось до перемоги на цьому фронті. Були перестороги на початку, як минатиме посівна, враховуючи війну. Але наші аграрії впорались із усіма викликами.

Наразі ми засіялись уже на 80% від плану. Нині триває посів технічних культур: цукрового буряку, соняшнику, сої. Картоплі вже висаджено 93% від наміченого, інших овочів – 81%.

  • Про освіту

Ураховуючи безпекові питання, поки ми не можемо відновити звичну роботу всіх дитсадків по області. На сьогодні це вдалось зробити у 31 закладі.

Водночас усі школи області й надалі працюють в онлайн-форматі, наближаємось до завершення навчального року. Останній дзвоник цьогоріч відбудеться 27 травня. Ми його називаємо формальним. Окремим порядком дозволяємо проводити зустрічі випускників у форматі офлайн.

  • Про переселенців

На Черкащині останнім часом спостерігаємо тенденцію до зменшення кількості нових внутрішньо переміщених людей. Пов’язую це з успішними діями Збройних Сил України.

Натепер в області майже 119 тис. нових жителів. Найбільше – в Черкаському районі.

Практично всі вже мають статус ВПО.

Ми маємо потенціал для додаткового розміщення переселенців: можемо ще прийняти 25-30 тис.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь