Кубок Героїв ЗСУ на Черкащині стартував! І зразу "Дербі Уманщини"!

Дата: 19.06.2022 12:46
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

Кубок героїв ЗСУ. 1 тур


УТК – Базис 5:2 (4:0)
Паланка. 18.06. Початок о 16-00.
Арбітри: Шланчак В., Шлончак С., Чартоляс М.


УТК: Щербина (90+1, Лущій), Рябченко (8, дудник, 88, Кирпатий), Твердоух, Гончаренко (88, Ткач), Лут (77, Рябошапка), Здирко (68, Рудь), Лісовий (46, Горобець), Потапов, Любченко, Король (61, Юшков), Зоря.

Базис: Кузьмак (71, Посторонко), Тепляков (46, Блажко), Тастанкулов , Гірський, Бондаренко (65, Кравченко), Годований (46, Костенко), Гріщенко, Суханов (46, Тарасюк), Алієв Т. (46, Богдан), Алієв С., Попсуй (46, Полозюк, 73, Янчук)

Голи: Потапов (12, 71), Король (16, 30, 43), Полозюк (66), Блажко (87)

Попередження: Годований (18), Дудник (52), Гірський (69), Зоря (77). (картки ще буде уточнено, оскільки не виписував з протоколу)

Стартував Благодійний футбольний турнір під патронатом обласної військової адміністрації і обласної асоціації футболу. В першому ж турі календар звів між собою принципових суперників-земляків, які до того ж у минулому році позабирали всі трофеї обласного аматорського футболу (нагадаю, що саме «УТК» є чемпіоном області, а «Базис» - володарем кубка області і срібним же призером чемпіонату). Але наразі, зрозуміло, що в житті у нас всіх інші пріоритети, турботи і мрії (мрія наразі у всіх нормальних українців – перемога України і мирне небо над головою після того). А відтак матч не носив яскраво вираженого притаманного «дербі Уманщини» характеру, коли іскри сиплються що на полі, що навколо нього а дим і курява не всідається ще кілька днів після. Але при цьому команди не зрадили в головному – подарували глядачам видовищний та результативний футбол. Доречи, про глядачів - було помітно, що вони скучили за футболом, командами, та навіть один за одним.

Матч розпочався з досить тривалих пауз, коли довелося надавати гравцям допомогу після зіткнень. А Михайла Рябченка тренеру «УТК» Олександру Казанюку навіть довелося незаплановано міняти – Мішаню, як всі в команді його називають люблячи, навіть забрала карета швидкої до лікарні. Там йому надали допомогу і побажаємо Рябченку, щоб він швидше повернувся до гри.

Ну а коли гра пішла вже без пауз, то з’ясувалося, що в першому таймі одна команда просто переважає іншу. З одного боку – оборона «Базиса» допускала помилки раз по раз (або можна по іншому говорити – атака тепличників їх змушувала то робити) і форварди «УТК» по суті ледь не в порожні ворота закочували свої м’ячі (перший та третій так точно). З іншого боку – оборона «УТК» ну геть того собі не дозволяла (або атака «Базиса» не ставила перед ними непосильних їм задач). Вже на 12-й хвилині Роман Потапов вискочив на передачу з флангу, випередив голкіпера і закотив у ворота – 1:0. За чотири хвилини Артем Король мав достатньо часу для прийняття рішення і виконання буквально на дузі перед штрафною. Артем продемонстрував, що не лише як Герд Мюллер може в карному майданчику знаходити свої голи – поклав зряче в самий кут. 2:0. На 30-й хвилині Король випередив одночасно центрального захисника і голкіпера і подібно до Потапова залишалося спрямувати у порожні ворота. А перед самою перервою Артем Король і хет-трик оформив – обікрав оборонця і холоднокровно пробив повз голкіпера. Відверто скажу – в першому таймі з боку оборони «Базису» стався якийсь «фестиваль небаченою щедрості». Тепличники не стали робити реверанси у відповідь а тому на перерву команди пішли за рахунку 4:0. Це ще цього дня явно у Зорі не складалося з реалізацією – то в поперечину зарядить, то повз пробив зблизька.

В перерві тренер «Базису» зробив аж 5 (!) замін. По грі то було виправдано, як по мені. Янчука не влаштовувало побачене до перерви (а кого б таке влаштувало?). До того втрачати було нічого і він дав шанс молоді, що була і на лаві запасних. Казанюка ж більше влаштовувало і його рішення теж було логічним – замін він не поспішав робити (лише досвідчений Віталій Горобець вийшов в центрі полі).

«Базис» не став зважати на розгромний рахунок а просто пішов вперед. «УТК» не збиралося теж відсиджуватися на печі. Відтак пішла не просто відкрита гра (її і до перерви не назвеш «закритою») а дуже відкрита. Команди десь в рівній мірі тепер створювали моменти. В середині тайму Богдан Полозюк забив після масованої атаки гол престижу для «Базиса». Через 5 хвилин Роман Потапов поновив різницю у чотири м’ячі – всі очікували від нього передачі справа а він несподівано (головне, що для голкіпера!) пальнув у ближній кут. Кілька разів продемонстрував майстерність Володимир Щербина. Але на 87-й хвилині «Базису» таки вдалося його ще раз «пробити» і встановити кінцевий рахунок 5:2.

Матч з усіх точок зору був позитивним. Команди змогли відчути вже десь підзабутий дух змагань. Глядачі змогли отримати позитивних емоцій, що наразі теж дуже важливо. При цьому турнір носить благородну мету – збір благодійних коштів на допомогу ЗСУ. Зокрема є домовленість про співпрацю з благодійним фондом Сергій Притули, якого чи не всі знають як шоумена і волонтера. Під час всього турніру будуть збиратися кошти як від потужних меценатів-підприємців так і від простих громадян, як це було прямо під час звітного матчу.

 

Слава Україні! Слава ЗСУ!

 

За матеріалами сайту "Футбол від Ігоря Соболенка"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь