Коментар МЗС України у зв’язку з планами Росії провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України

Дата: 21.09.2022 12:00
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

Україна уважно слідкує за намірами Російської Федерації провести т.зв. «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України.

Такі фейкові плебісцити не матимуть жодних юридичних наслідків та не змінять адміністративно-територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України. Ані Україна, ані міжнародна спільнота не визнають їхні нікчемні результати.

Розглядаємо наміри провести псевдореферендуми, так само як і примусову паспортизацію мешканців тимчасово окупованих українських територій, як чергову спробу Росії легітимізувати наслідки своєї агресивної війни проти України.

Скільки не проводила б РФ незаконних голосувань на тимчасово захоплених територіях України, результат буде один: всі українські території будуть звільнені від російської окупації, а російське керівництво буде притягнуте до найсуворішої відповідальності за організований терор, воєнні злочини та злочини проти людяності на українській землі.

Особи, які будуть організовувати псевдореферендуми, стануть об’єктом кримінальних проваджень, компетентні органи України вживатимуть заходи щодо їхнього розшуку та притягнення до відповідальності.

Україна закликає міжнародних партнерів рішуче засудити намір РФ провести протиправне голосування на тимчасово окупованих територіях України, накласти нові санкції на Росію та визнати її державою-спонсором тероризму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь