Мінцифри підтримало запуск платформи з екстреної допомоги з цифрової безпеки

Дата: 08.11.2022 02:22
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Цифрове середовище стало невід'ємною складовою життя людини і суспільства, але під час війни спостерігається підвищена вразливість користувача. У цьому контексті дуже важливо підтримувати безпеку і стійкість нашого цифрового простору.

Сьогодні Мінцифри та національний проект Дія.Цифрова освіта долучились до запуску платформи екстреної допомоги з цифрової безпеки Nadiyno. Цей інструмент можна використовувати для посилення власної онлайн-безпеки та захистити себе від онлайн-загроз.

Ресурс Nadiyno має підвищити цифрову грамотність і подолати актуальні онлайн-загрози громадян. На платформі можна знайти поради із захисту персональних даних і пристроїв, підтримку від операторів гарячої лінії та інших фахівців з цифрової безпеки — у чаті або через форму-звернення. Поки що ресурс працює в тестовому режимі.

Однією з важливих переваг проекту є те, що жителі тимчасово окупованих територій України також можуть отримати цінні поради від фахівців Nadiyno. Також на сайті є рекомендації, що стануть їм у пригоді. Наприклад, які месенджери варто обрати, як підготуватися до перевірки смартфона та уникнути прослуховування в окупації.

Платформа Nadiyno створена в межах проекту “Цифрова екстрена підтримка громадянського суспільства в Україні” від ГО “Інтерньюз-Україна”, що фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади (GAC) через канадську неприбуткову організацію eQualitie Inc. Інформаційними партнерами платформи стали Міністерство цифрової трансформації України та національний проєкт Дія.Цифрова освіта.

За інформацією Мінцифри


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь