«Готові до нової хвилі», – Ігор Табурець про прийом вимушених переселенців на Черкащині

Дата: 26.11.2022 21:57
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Черкащина вже стала другою домівкою для понад 103 тисяч вимушених переселенців. Втім, з настанням холодів, область готується до нової хвилі. З рівнем готовності області до прийому ВПО ознайомилася в ході робочого візиту на Черкащину Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Тут вона детально оглянула інфраструктуру допомоги внутрішньо переміщеним особам. Посадовиця високо оцінила готовність області стати прихистком для українців з областей, де точаться бойові дії.

– Ми чітко розуміємо, якої допомоги потребують вимушені переселенці: як на рівні держави, так і на місцях, – відзначив очільник області Ігор Табурець. – Уже маємо досвід і відпрацьовану дорожню карту. Разом із громадами, партнерами, волонтерами, громадськими і міжнародними організаціями виступаємо єдиним фронтом підтримки.

Улітку в області спостерігалася тенденція до зменшення кількості нових внутрішньо переміщених осіб. Але з настанням холодів на Черкащині очікують на нову хвилю, додав посадовець.

– Ворог понищив наші міста й села, навіть після звільнення вони потребують тривалого відновлення, а про початок опалювального сезону там не може бути й мови, – зауважив Ігор Табурець. – Тому готуємось. Приміром, у Черкасах практично завершено облаштування нового притулку для вимушених переселенців. Тут у комфорті зможуть жити 350 людей. Загалом нині на Черкащині маємо 6,5 тис. вільних місць для поселення. В єдності ми завжди можемо більше! Працюємо далі!

Область готова до прийому нових переселенців, вважає Віцепрем’єрка Ірина Верещук. Наприклад, з Херсонщини чи Донеччини. В області створені для цього всі комфортні умови.

– Я спілкувалася з переміщеними особами і бачила, що їм тут комфортно, – зауважила вона. – Перераховували, які послуги отримують, яке ставлення персоналу. І так я розумію, що ті шелтери, які ми сьогодні відвідали, надають саме те тепло та ту необхідну опіку, якої потребували вимушені переселенці найбільше. Це й люди похилого віку, й молоді батьки з малими дітками, освітяни. Бачила, як вони щиро дякують колективу і я також вдячна тим, хто допомагає українцям, які потрапили у скрутне становище. Адже зараз кожен з нас у силу обставин на цій війні може стати переселенцем.

Пресслужба ОДА

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь