Черкащина – в п’ятірці найкращих регіонів за роботою з ВПО

Дата: 28.11.2022 09:35
Кількість переглядів: 229

Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук побувала з робочою поїздкою на Черкащині, де перебуває понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Віцепрем’єрка проінспектувала декілька прихистків для переселенців, в тому числі новий шелтер на 350 людей, де щойно завершено ремонт.

Посадовці побували в гуртожитку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, який на сьогодні прийняв 261 переселенця. Варто зазначити, що перші з них стали прибувати сюди вже з другого дня повномасштабної війни. З того моменту тут знайшли тимчасовий прихисткок 830 ВПО.

Також Ірина Верещук відвідала Черкаський геріатричний пансіонат, де розміщені маломобільні люди, евакуйовані з прифронтових територій. У закладі нині перебуває 158 громадян.

Команда Мінреінтеграціі також навідалася до гуманітарного хабу при Черкаській ОВА. Він запрацював на початку осені й уже передав громадам майже 90 тонн допомоги.

Завершилась поїздка розширеною оперативною нарадою з представниками місцевої влади, тергромад та міжнародних гуманітарних організацій в приміщення Черкаської ОВА – її провела Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

В яких умовах живуть зараз ВПО на Черкащині, якої допомоги потребують, чи вдається їм адаптуватись? Як місцева влада реагує на нові виклики, спричинені енергетичною кризою? Який потенціал має Черкащина та чи готова й надалі приймати переселенців, що евакуюються з прифронтових регіонів? Як міжнародні гуманітарні організації можуть допомогти та чи швидко готові реагувати на потреби регіону та переселенців?

Ці та інші актуальні питання були підняті на нараді. Місцева влада запевнила: регіон є і буде залишатись надійним прихистком для ВПО.

Свою чергою, представники міжнародних організацій, серед яких, зокрема, УВКБ ООН, Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних справ (OCHA), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), МОМ та інші, запевнили, що готові «вмикати» допомогу якнайшвидше.

«Нам доводиться багато їздити регіонами та вивчати ситуацію на гуманітарному фронті. Маю зазначити: Черкащина – серед п’ятірки регіонів, які можна назвати зразковими в роботі з ВПО. За що вам щиро дякую! Саме так маємо тримати фронт – кожен на своєму місці. Саме так наша країна вистоїть і переможе!» – резюмувала поїздку Ірина Верещук.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь