На Черкащині СБУ повідомила про підозру черговим колаборантам

Дата: 28.11.2022 16:35
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

СБУ повідомила про підозру черговим викритим поплічникам агресора, які поширювали прокремлівську пропаганду

На Черкащині СБУ продовжує системну роботу з викриття колаборантів та ворожих поплічників. В ході слідчо-оперативних дій задокументовано злочинну діяльність ще двох пропагандистів.

• За даними слідства, прокремлівською агітаторкою виявилась мешканка с. Вербівка Звенигородського району. Вона «розганяла» проросійські матеріали в забороненій соцмережі «Однокласники». Фото та інформатеріали брала з пропагандистських ресурсів рф. В дописах та репостах жінка захоплювалася «подвигами» ворога, героїзувала вчинки окупантів та співчувала втратам російських військ.

• Іншого шанувальника країни-агресора було встановлено в ході проведення контррозвідувальних заходів в оточенні об’єктів критичної інфраструктури Черкащини. Ним виявився мешканець Сміли, який здійснював відкриту пропаганду ідей «русского мира» та висловлював підтримку злочинним діям військових підрозділів зс рф. Крім того, він розповсюджував неправдиві відомості про діяльність ЗСУ, виправдовував злочини окупантів, зокрема обстріли українських міст і вбивства мирних жителів.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами розповсюдження ворожої пропаганди.

Наразі слідчими СБУ зловмисникам повідомлено про підозри за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Суд обрав одному із фігурантів запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Заходи з викриття пропагандистів здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

За інформацією Управління СБУ в Черкаській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь