Дороги на Уманщині поступово відновлюються

Дата: 27.05.2019 17:05
Кількість переглядів: 1647

Сьогодні голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко здійснив виїзд у село Доброводи, щоб промоніторити стан виконання поточного середнього ремонту автодороги державного значення загального користування Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. Він поспілкувався з підрядною організацією, яка виграла тендер на проведення робіт, ТОВ «ШРБУ-48» та сільським головою Юрієм Горбанем.

Роботи розпочалися у травні цього року. На даний час через село Доброводи облаштовано об’їзну дорогу з двома смугами руху та асфальтобетонним покриттям довжиною понад 1,5 км, розташовану поруч із автодорогою Н-16. Це викликає певні незручності для жителів населеного пункту, проте є необхідним задля проведення належної реконструкції мосту через річку Ревуха довжиною 12 метрів. Окрім того, є домовленість зі Службою автодоріг у Черкаській області, що після закінчення всіх робіт дорога через Доброводи буде повністю відновлена.

Міст через річку Ревуха був збудований у 1914 році й останні кілька десятиліть не ремонтувався. Він перебував в аварійному стані, на що надходили численні скарги. У процесі реконструкції споруди передбачається:

- влаштування дорожнього одягу – генпідрядник ТОВ «ШРБУ-48»;

- влаштування дорожньої розмітки холодним пластиком та фарбою – субпідрядник ТОВ «ТРАНС ЛАЙН ГРУП»;

- ремонт залізобетонного мосту – субпідрядник ТОВ «Мост-Девелопмент»;

- влаштування освітлення на пішохідних переходах – субпідрядник ТОВ «Дорстрой Монтаж Київ».

Окрім того, як зазначив голова РДА Євгеній Данченко, цього року в Уманському районі ремонтуватиметься і ряд інших доріг місцевого значення загального користування. Зокрема, полагодять шляхи між селами Дмитрушки – Пугачівка – Старі Бабани,   Антонівка – Максимівка, Бабанка – Доброводи – Косенівка, вїзну дорогу до села Берестівець. Коштти на це виділено за зверненням народного депутат України Антона Яценка. А на виготовлення проектно-кошторисної документації на поточний та середній ремонт дороги Антонівка – Максимівка та дороги Бабанка – Доброводи – Косенівка на останній сесії Уманської районної ради було виділені 272,4 тис. грн.

Також у лютому 2019 року на сесії районної ради було виділено 800 тис. грн на ремонт дороги Т-24 Умань – Перегонівка. Ця дорога відноситься до доріг загального користування державного значення та перебуває на балансі й обслуговуванні у Служби автомобільних доріг Черкаської області. Відповідно внесених змін в бюджетне законодавство, цей відрізок доріг стало можливо відремонтувати за рахунок коштів місцевих бюджетів. У березні САД проведено тендерну процедуру, яка не відбулася, так як у ній взяв участь лише один учасник. Повторно тендер проведено у квітні, переможцем визначено ПРАТ «Уманський Агрошляхбуд». Кошти будуть освоєні після проведення сесії Черкаської обласної ради як надання субвенції з районного бюджету Службі автодоріг Черкаської області.

Питання ремонту доріг перебуває на особистому контролі голови райдержадміністрації.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської райдержадміністрації 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь