У Родниківці відзначили 75 річницю визволення Уманщини від фашистських загарбників

Дата: 11.03.2019 17:07
Кількість переглядів: 1048

Сьогодні, 11 березня, в с. Родниківка відзначили одну з найвагоміших дат в історії Уманського району – День визволення краю від німецько-фашистських загарбників. Цьогоріч цій події виповнилося вже 75 років.

Визволення Уманщини почалося 7 березня і тривало три дні. Найзапекліші бої проходили територіями сіл Краснопілка, Іванівка, Яроватка, Кочубіївка, Родниківка, Дмитрушки, Піківець, Гереженівка та Доброводи.

Участь у заході взяли голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, сільський голова с. Родниківка Руслан Яремчук та очільники інших населених пунктів району, депутати районної ради Володимир Мальченко, Сергій Войченко та Людмила Сальнікова, працівники райдержадміністрації та райради, вчителі та учні школи, небайдужа громадськість.

 

 

«Умансько-Ботошанська наступальна операція увійшла до скарбниці військового мистецтва як одна з найуспішніших фронтових операцій. Відтоді минуло 75 років, але ми не маємо морального права забувати про ці доленосні події. Бо надто високою ціною оплачене звільнення Уманщини, як і всієї України. 

Тож у цей день ми низько схиляємо голови та віддаємо шану кожному загиблому воїну, возвеличуємо подвиг і висловлюємо глибоку вдячність ветеранам. Ми вклоняємось всім бійцям, партизанам, підпільникам, трудівникам тилу за їхній подвиг заради майбутнього.

Зичимо нашим дорогим фронтовикам, яких зосталось дуже мало, якнайдовше залишатися в строю та силою свого духу бути прикладом патріотизму для молодого покоління.

Сьогодні в Україні – знову війна. І жителі Уманського району, як і 75 років тому, захищають наші кордони від агресора. Глибока вдячність нашим мужнім воїнам за мужність та патріотизм, активну громадянську позицію, любов до рідної землі, непохитну віру у нашу перемогу. Світла пам’ять і вічна слава всім героям, які віддали своє життя заради звільнення Уманщини!», зазначив під час виступу очільник району Євгеній Данченко.

Присутні хвилиною мовчання вшанували співвітчизників, які у роки Другої світової війни віддали свої життя за свободу і незалежність рідного краю, та поклали вінки і квіти до Обеліску Слави.

Захід з нагоди 75-ої річниці з Дня визволення Уманського району від німецько-фашистських загарбників завершили спільним виконанням Державного Гімну України.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь