Голова РДА Євгеній Данченко привітав із Днем науки колектив Уманського національного університету садівництва

Дата: 28.05.2019 17:09
Кількість переглядів: 934

28 травня в Уманському національному університеті садівництва відзначили День науки. Привітати зі святом найпотужнішу кузню кваліфікованих спеціалістів сільськогосподарського виробництва району завітав голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко.

Також на святі були присутні голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Мовчанюк, голова районної профспілкової організації працівників сільського господарства Варвара Гаркава.

Нині Уманський національний університет садівництва завдяки збереженій та значно розширеній історичній експериментальній базі функціонує як потужний науково-дослідний комплекс, у складі якого – 14 навчальних, науково-дослідних, проблемних та галузевих лабораторій, навчально-науково виробничий відділ, що включає дослідні поля, дослідні сади, ліс, плодові розсадники, ягідники, виноградник, плодосховище місткістю 750 т, цехи з переробки плодів, овочів, зерна, теплично-оранжерейний комплекс.

Така унікальна експериментальна база слугує досить солідною основою для проведення прикладних та фундаментальних досліджень не тільки в галузі садівництва, а й землеробства, рослинництва, лісівництва, овочівництва, генетики й селекції рослин, агрохімії, захисту рослин, екології, мікробіології та фізіології рослин й ін. Усього дослідження в університеті ведуться за 20 державними науковими програмами.

Фото без описуЗвертаючись до ректора Олени Непочатенко та усього колективу університету, очільник району Євгеній Данченко висловив переконання, що саме наукова спільнота покликана стати рушійною силою прогресу, створити підґрунтя для інтеграції України до європейського та світового простору як рівноправного партнера.

«Високі європейські стандарти рівня життя можуть стати досяжними для нас завдяки використанню надбань вітчизняних науковців. І наша держава посяде належне місце серед найрозвиненіших країн світу. Ми, зі своєї сторони, як органи державної влади будемо робити все, щоб інтелект нації мав всі умови для самореалізації, щоб наукові відкриття не ставали надбанням інших держав. Вірю, що спільним зусиллями ми створимо країну прогресивного, надійного та щасливого майбутнього», - зазначив Євгеній Михайлович.

За багаторічну плідну працю і вагомий особистий внесок у розвиток національної науки, запровадження сучасних технологій навчання і виховання студентської молоді та з нагоди Дня науки Почесними грамотами райдержадміністрації були нагороджені:

- Транченко Людмила Володимирівна – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва;

- Мовчанюк Анастасія Валентинівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування Уманського національного університету садівництва;

- Давлетханова Олена Хаматівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій Уманського національного університету садівництва.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь