З  1 січня 2019 року відбулися значні зміни в призначенні житлової субсидії населенню у грошовій формі

Дата: 15.01.2019 17:11
Кількість переглядів: 1750

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» визначено, що монетизація житлових субсидій відбуватиметься у три етапи. Банківське обслуговування реалізації механізму надання житлових субсидій населенню у грошовій формі  здійснюватиме ПАТ "Державний ощадний банк України". 

З 1 січня  2019 року  передбачено відкриття особових рахунків в ПАТ "Державний ощадний банк України" для субсидіантів, хто звернувся за субсидією вперше.  Тобто всі громадяни, хто подаватиме документи на отримання житлової субсидії вперше згідно довідки про склад сімї станом на 1 січня 2019 року  вже отримуватимуть гроші на оплату житлово-комунальних послуг  на свій банківський рахунок в ПАТ "Державний ощадний банк України".  Обов’язково отримувач житлової субсидії надає  до управління праці та соціального захисту населення  номер мобільного телефону, який належить лише йому.    Банківський рахунок буде привязаний до вказаного номеру мобільного телефону власника – отримувача житлової субсидії. Банківський рахунок матиме спеціальний режим використання. Сума житлової  субсидії надходитиме безпосередньо на персональний обліковий запис одержувача в банку. Банк повідомлятиме одержувача житлової субсидії шляхом надсилання смс-повідомлення та виводячи баланс після кожної проплати.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що  номер  мобільного  телефону  має  належати лише отримувачу житлової субсидії.  Заборонено використовувати чужий номер мобільного телефону.  Номер мобільного телефону має належати лише одному домогосподарству, якому призначається житлова субсидія.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що  ВПЕРШЕ  поданими з 1 січня 2019 року вважаються наступні заяви та декларації:

  • домогосподарств,  які до 1 січня 2019 року взагалі не звертались за отриманням житлової субсидії;
  • домогосподарств, які в 2018 році не мали права на житлову субсидію;
  • домогосподарств, у яких станом на  1 січня 2019 року відбулась зміна в складі сімї;
  • домогосподарств, які з 1 січня 2019 року звертаються за житловою субсидією  на скраплений газ та тверде побутове паливо на 2019 рік.

Крім того, домогосподарства,  які з 1 січня 2019 року звертаються на отримання житлової субсидії та одноосібно обробляють земельні паї (одноосібники), в обов’язковому порядку надають до управління праці та соціального захисту населення  завірену копію податкової декларації  про майновий стан і доходи за 2018 рік.

Домогосподарства, яким житлова субсидія була призначена із жовтня /або листопада  /або  грудня 2018 року,  продовжуватимуть отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з діючим в 2018 році  порядком,   шляхом перерахування бюджетних коштів місцевим органам соціального захисту населення на рахунки організацій, що надають послуги.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує житлову субсидію  вже багато років, у тому числі користується допомогою в літній період.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що з  1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам,  які таку субсидію одержували протягом опалювального сезону 2018/2019 років не у грошовій формі,  здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, в яких обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.   Тому всі  громадяни,  яким  житлова субсидія була розрахована  за їх особистим зверненням або без  їх особистого звернення,  в обовязковому порядку повинні  з 1 травня 2019 року звернутися з новим пакетом документів до управління праці та соціального захисту населення.   Заплановано   переведення всіх субсидіантів неопалювального сезону на банківські рахунки, на які  направлятиметься  доплата держави за сплату житлово-комунальних послуг,  та вже з таких рахунків кошти  потраплятимуть до теплопостачальників і інших постачальників компослуг.

З 1 жовтня 2019 року  планується   монетизація комунальних послуг  всіх діючих субсидіантів.

При цьому фінансування субсидії проводитиметься на центральному рівні. Тобто кошти першочергово будуть спрямовувати на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію, воду.  Надання житлових субсидій у грошовій формі дозволить постачальникам житлово-комунальних послуг  вчасно отримувати компенсацію, а також уникнути утворення заборгованості за житлово-комунальні послуги.  Система гарантуватиме цільове призначення коштів.

Нагадуємо, що з 1 січня 2019 року діють нові форми бланків заяви та декларації на призначення житлової субсидії. Громадяни, яким право призначення житлової субсидії потребує розгляду комісією райдержадміністрації, повинні вказувати про це  при поданні заяви та декларації.

У разі зміни доходів, зміни складу сім’ї,  у разі купівлі (набуття права власності)  житла, земельної ділянки, товарів або оплати послуг на суму більше 50 тис. грн., такий  громадянин  повинен  повідомити про це протягом місяця управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації письмово.

З питань змін щодо призначення житлової субсидії громадянам Уманського району звертатися у сільські (селищні) ради, ОТГ за місцем реєстрації; в управління  праці та соціального захисту населення райдержадміністрації за номером телефону: кабінети 205, 206.

 

 

За інформацією управління праці та соціального захисту

населення Уманської райдержадміністрації  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь