На Уманщині відбулися урочисті заходи до Дня захисника України

Дата: 13.10.2017 17:13
Кількість переглядів: 1185

14 жовтня в нашій країні відзначається День Захисника України – свято, що увібрало в себе багаті й славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж усієї багатовікової української історії.

Це свято, згідно Указу Президента, відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська. 

Уже четвертий рік поспіль з нагоди цього дня вшановує захисників Уманщини районна влада. Тож сьогодні, 13 жовтня, відбулося свято, в якому взяли участь ветерани та учасники АТО, їхні родини, родини загиблих Героїв, військовослужбовці частини А – 1588 та А – 1912, волонтери, представники організації ветеранів війни та праці, воїни-афганці, чорнобильці, громадські організації, керівники та працівники райдержадміністрації та районної ради, сільські голови, жителі району. Заходи розпочалося з молитви за захисників Вітчизни, після чого в актовому залі приміщення Родниківського будинку культури відбулася урочисто-концертна програма.

Із вітальними словами до захисників Уманщини звернулися голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, військовий комісар Уманського об′єднаного військового комісаріату Олександр Борисюк, голова громадської організації «Координаційний центр захисників Уманщини» Олександр Хоменко.

Зокрема, Євгеній Данченко зазначив:«Українська армія, добровольці, учасники Антитерористичної операції – це ті небайдужі люди, силою духу яких ми захоплюємось. Вони виборюють майбутнє, про яке мріяли та віддавали життя Герої Небесної Сотні, воїни УПА, тисячі патріотів, імена яких і досі не відомі.

На території Уманського району знаходяться 4 військові частини, які щоденно бережуть наше мирне небо. Серед наших краян – понад 370 учасників Антитерористичної операції.Сьогодні їхні представники присутні в залі. Саме вам я хочу подякувати за те, що на наших вулицях не чути вибухів та пострілів, за те, що ми можемо працювати, навчатися, святкувати. Ми розуміємо ціну цього спокою – чи не щодня там, на пекельному сході, проливають кров чиїсь сини... батьки... брати...

Слава героям Уманщини, слава героям України та вічна слава героям, що віддали своє життя за краще майбутнє!»

За високий професіоналізм, особисту мужність та патріотизм проявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності держави та з нагоди Дня захисника України почесними грамотами районної державної адміністрації були нагороджені:

1. Прапорщик Вовтенко Володимир Анатолійович – командир відділення аеродромного технічного забезпечення військової частини А2614.

2.Старшина Калієвський Ігор Петрович – старший стрілець взводу охорони військової частини А1912.

3.Сержант Білінський Станіслав Юрійович – командир відділення пожежної обслуги військової частини А2614.

4. Сержант Зрайченко Олег Олегович – стрілець взводу охорони військової частини А1912.

5.Баранік Костянтин Володимирович – учасник антитерористичної операції на сході України, житель села Дмитрушки.

6. Рижак Юрій Володимирович – учасник антитерористичної операції на сході України, житель села Шарин.

7. Воєділо Іван Михайлович – учасник антитерористичної операції на сході України, житель села Фурманка.

8. Негру Олег Степанович – учасник антитерористичної операції на сході України, житель села Громи.

9. Сидун Юрій Вікторович – учасник антитерористичної операції на сході України, житель села Іванівка.

Концертна програма урочистого заходу, підготовлена працівниками центру культури і дозвілля, подарувала усім присутнім в залі глядачам гарний настрій, і дала можливість хоч на деякий час забути про те, що відбувається на сході нашої країни.

Після цього на всіх присутніх чекало смачне частування, спортивні забави та футбольний матч.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь