Проаналізовано соціально-економічний розвиток села Текуча

Дата: 20.06.2018 17:18
Кількість переглядів: 1130

Фото без описуЗ метою аналізу виконання бюджету та соціально-економічного розвитку району за 5 місяців 2018 року районна державна адміністрація проводить виїзні наради безпосередньо в населених пунктах.

19 червня така нарада відбулася в селі Текуча. Участь у ній взяли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, сільський голова Сергій Гром, головний лікар КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Новаківський, заступник головного лікаря з медичної частини Уманської ЦРЛ Олександр Кучмій, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк, заступник начальника Уманської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області Владислав Якубенко, місцеві депутати, громадськість села.

Сільський голова Сергій Гром повідомив, що за 5 місяців 2018 року виконання дохідної частини сільського бюджету склало: по загальному фонду – 806,1 тис. грн або 107,3% до затвердженого плану на період; по спеціальному фонду – 14,16 тис. грн або 95,5% до планових показників на період. Станом на 1 червня 2018 року видаткова частина сільського бюджету виконана у сумі 1049,8 тис. грн (в тому числі по загальному фонду – 1020,2 тис. грн, по спеціальному фонду – 29,6 тис. грн), що становить 38,5% до уточненого планового показника на рік.

Основними платежами до сільського бюджету за звітний період 2018 року були: єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників – 400,2 тис. грн, що становить 133,4% до плану на період (300 тис. грн) та плата за землю – 42,4 тис. грн, що становить 39% до плану на період (108,8 тис. грн.) Земельний податок для одноосібників по Текучанській сільській раді на 2018 рік складає 1%.

За 5 місяців 2018 року районному бюджету було перераховано субвенцію в сумі 361,8 тис. грн. Зокрема, 100 тис. грн – для проведення поточного ремонту Текучанського ФАПу (на даний час оформляється  дефектний акт та здійснюються розрахунки по кошторису для проведення  даного ремонту) і оплату інтернету; 10 тис. грн – на ремонт ангіографічного відділення в центральній районній лікарні; 8 тис. грн – на придбання шкільного автобуса на виконання районної програми «Шкільний автобус на 2016-2020»; 119,1 тис. грн – Текучанській школі на придбання продуктів харчування, медикаментів, оздоровлення учнів та ін.; 50,9 тис. грн – на пільгове перевезення громадян.

Сергій Григорович озвучив і плани на наступне півріччя – перекриття даху ДНЗ «Росинка» на суму 420 тис. грн та частковий  ремонт даху будинку культури на суму 75 тис. грн. У планах також провести ремонт адмінбудинку, облаштувати центральну частину населеного пункту, здійснити ремонт греблі по вул. Центральна та ремонт водогону.

Особливу увагу на нараді звернули на декларування доходів одноосібними користувачами земельними наділами. Адже із 949,6 га землі, які оброблялися одноосібниками в 2017 році в Текучі, задекларовано дохід лише із площі 201,1 га. Це зробили 30 одноосібників станом на 19 червня 2018 року. Не задекларованими залишаються доходи 140 одноосібників, які обробляють землі площею 748,5 га. А це ненадходження ПДФО до бюджетів всіх рівнів в сумі 251 тис. грн, в тому числі 151 тис. грн – до районного бюджету. Тому голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко наголосив на важливості їх сплати до бюджету, що є необхідним задля реалізації в районі проектів у медичній та освітніх галузях. Про ці проекти та про важливість співучасті у них сільської ради також була доведена інформація під час наради.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь