Уманські рятувальники отримали новий пожежний автомобіль

Дата: 31.05.2018 17:19
Кількість переглядів: 1008

Сьогодні, 31 травня, в Уманській державній пожежно-рятувальній частині № 14 сталася знакова подія – їй було передано новий пожежний автомобіль на шасі вітчизняного «КРАЗу». Слід зазначити, що оновлення спеціальною автомобільною технікою автопарку машин у частині не проводилося майже 10 років.

Фото без опису

Цей автомобіль, вартість якого становить 4 млн 600 тисяч гривень, був придбаний за кошти державного бюджету та відповідає усім сучасним нормам і стандартам. Його тактико-технічні характеристики дають змогу виконувати завдання з пожежогасіння в складних умовах, швидко та ефективно.

Перевагою автомобіля є потужний двигун, висока колісна база, підвищена прохідність. Це дає можливість доставляти особовий склад та майже 4 тонни вогнегасної речовини навіть у важкодоступні місця та  незважаючи на складні погодні й дорожні умови. В автівці є можливість забезпечення повного освітлення місця проведення робіт в нічний час.

Привітати рятувальників району з такою чудовою подією завітали голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Горобець, керівник ТОВ «Прометей» Володимир Мальченко, пенсіонери пожежної охорони, громадськість міста та району.

«Ми твердо переконані, що наш пожежно-рятувальний підрозділ твердо стоїть на захисті життя та здоров’я мешканців Уманщини, несе варту з охорони територій від пожеж та стихійних лих, щомиті готовий прийти на допомогу людині, яка потрапили у складну ситуацію. І новий сучасний автомобіль допоможе їм виконувати цю роботу ще ефективніше.

Висловлюю щиру вдячність усім рятувальникам району за врятовані життя, самовідданість та саможертовність під час виконання службового обов’язку», – зазначив у своєму виступі очільник району.

Євгеній Михайлович прийшов не з пустими руками. Він вручив начальнику пожежної частини Олександру Лебідю сертифікат на суму 138 тис. грн, виділених з районного бюджету, для придбання апаратів на стисненому повітрі, які підвищать ефективність роботи рятівників в умовах пожеж та захищатимуть їх життя і здоров’я.

Насамкінець протоієрей Георгій, священик Свято-Миколаївського кафедрального собору Уманської єпархії освятив автомобіль.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь