Книга «Світлини пам’яті» - тепер у бібліотеках району

Дата: 20.03.2018 17:27
Кількість переглядів: 756

Фото без описуНапередодні 29-ї річниці виводу Обмеженого контингенту радянських військ із Афганістану  на Уманщині побачила світ третя книга про неоголошену війну за назвою «Світлини пам’яті». Її основу складають нариси, інтерв’ю та документальні матеріали про мужність земляків-інтернаціоналістів, полеглих та живих, свідчення про яких не увійшли до попередніх видань («Відлуння Афганських гір» та «У горнилі локальних воєн»). 

У цілому – це майже триста шістдесят сторінок не закамуфльованої правди про побачене і пережите, роздумів про честь, героїзм і сьогоденні реалії із життя тих, хто в силу різних обставин опинився на кровопролитній,  багато в чому ще й сьогодні невідомій війні. Вона є далекою, чужою й  незрозумілою нинішньому поколінню. Та солдати  війни не  вибирають. Вона полює на них. Ця  трагедія стала мірилом доблесті й мужності людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереженням на майбутнє.

Книга «Світлини пам’яті» вже була презентована в окремих громадах району й швидко знайшла свого читача. Готується її презентація й колективом районної бібліотеки. Тому дуже доречним і дорогоцінним став дарунок голови Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану, одного із активних організаторів і співавтора видання Олега Зайченка, завдяки якому були видані  й попередні книги триптиху, – 110 примірників видання для користувачів  районної бібліотеки  та сільських бібліотек-філій. 

То ж наш спільний  обов’язок – зберегти пам'ять про ті події, доземно вклонитися тим людям, які здолали страх перед смертю, матерям, які народили синів для подвигу.

За інформацією Уманської РЦБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь