На Уманщині відбувся районний фестиваль колядок та щедрівок

Дата: 14.01.2019 17:29
Кількість переглядів: 1692

 

14 січня на території ДІАЗ Стара Умань відбувся вже традиційний на Уманщині фестиваль фольклорних дійств «Добрий вечір, Щедрий вечір». Участь у ньому взяли творчі колективи, хори та ансамблі з різних куточків нашого краю аби радувати гостей свята різдвяними віншуваннями, автентичним виконанням відомих українських колядок і щедрівок.

Фото без опису

Відкрив офіційну частину свята дитячий вокальний ансамбль «Радість» Бабанської ДМШ Дмитрушківської ЗОШ, керівник Юлія Мазура. Після чого з вітальними словами звернулися до всіх присутніх голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець.

Євгеній Данченко привітав учасників та гостей свята з новорічно-різдвяними святами: «Шановні жителі Уманщини та гості свята! Вітаю вас із прийдешнім 2019 роком! Бажаю щастя, здоров’я, натхнення та Божого благословення вам і вашим рідним! Нехай чарівні зимові свята подарують радісний настрій, приємні зустрічі та здійснення найзаповітніших мрій. Підтримуйте та шануйте наші традиції, гарно  щедруйте, щедро посівайте».

Завзято, колоритно, зі справжньою українською душевністю і щирістю учасники фестивалю співали щедрівки, колядки, бажали землякам щедрих врожаїв та доброї долі, демонструючи всю чарівність та багатство народних традицій.

Умілі господині сіл району частували гостей пирогами, а діти-учасники фестивалю мали змогу відвідати майстер-клас з виготовлення різдвяних дзвіночків з глини у творчій майстерні Діда Панаса й Тараса.

По завершенню фольклорного дійства відбувся флешмоб – спільне виконання всіма колективами та присутніми колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Проведення свята отримало схвальну підтримку не лише від учасників, а й від гостей та глядачів, адже відродження та популяризація української обрядової та звичаєвої культури, виявлення і підтримка молодих виконавців стало запорукою об’єднання всіх учасників фольклорного фестивалю в ім’я миру та любові до України.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь