Відбулася перша сесія Паланської сільської ради ОТГ

Дата: 23.11.2017 17:31
Кількість переглядів: 2995

Сьогодні, 23 листопада, в Берестівецькому будинку культури відбулася перша сесія VII скликання Паланської сільської ради об’єднаної територіальної громади, в яку увійшли села Кочержинці, Берестівець, Громи, Кочубіївка, Максимівка, Томашівка, Городецьке і власне Паланка.

Розпочалося засідання з оголошення представником територіальної виборчої комісії результатів виборів. Місію вручення депутатських посвідчень та значків виконали депутат Верховної Ради України Антон Яценко та голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець. Кожен з них привітав новообраних голову ОТГ Петра Кучеренка та 26 депутатів, висловивши їм свою підтримку.

Вітання об'єднаній громаді і її представникам адресували голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець, націлюючи їх на плідну взаємну співпрацю. 

«Децентралізація – це ключова реформа, яку ініціював Президент України Петро Порошенко для передачі влади з центру на місця. Її мета – сформувати спроможні територіальні громади зі значними коштами, розвиненою інфраструктурою та високооплачуваними кадрами, які здатні самостійно вирішувати проблеми місцевого значення в інтересах громади. Для підтримки об'єднаних громад на початкових етапах передбачені державні програми. Але керівникам ОТГ не можна послаблювати роботу, адже за вами – 7643 людей, яким необхідно забезпечити всі належні умови для життєдіяльності. З вашими можливостями і ресурсами Паланська ОТГ може стати найпотужнішою не лише в масштабах області, а й всієї країни», – зазначив Євгеній Данченко.

Користуючись нагодою, голова райдержадміністрації спільно з головою районної ради вручили депутатам Паланської сільської ради ОТГ, відомим аграріям нашого краю відзнаки, які вони не змогли отримати через відрядження на День працівника сільського господарства. Відзнаку у номінації краще господарство за виробничими показниками та впровадження інноваційних проектів 2017 року отримав голова ФГ «Агрофірма Базис» Володимир Осадчий. А в номінації краще господарство за виробничими показниками та  впровадження соціальних проектів – директор ТОВ «Берестівець» - Василь Чекаленко.

Після урочистої частини сесії перейшли до офіційної, на якій було розглянуто ряд організаційних питань, що забезпечили старт роботи Паланської сільської ради об'єднаної територіальної громади. Зокрема, це обрання секретаря сільської ради (ним стала Світлана Шмалій із с.Громи), Регламент ради, Положення про постійні комісії та їх персональний склад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь