Досягнення та перспективи розвитку сіл активно обговорюють на зборах громадян

Дата: 26.02.2018 17:32
Кількість переглядів: 958

Фото без описуВ Уманському районі продовжується проведення «сходок» громадян, на яких обговорюється стан виконання програми соціально-економічного розвитку населених пунктів та визначаються напрями їх подальшого розвитку.

Днями прозвітувалися перед громадою про роботу за минулий рік та намітили плани розвитку територіальних громад на майбутнє у Посухівці, Ропотусі, Роговій, Дубовій та Дмитрушках.

Участь у зборах постійно беруть голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, закладів охорони здоров’я району тощо.

Із виконаної роботи по соціально-економічному розвитку села Посухівка у 2017 році – проведення ремонту приміщення сільської ради (11 тис. грн) та автобусної зупинки з її художнім оформленням (19 тис. грн), встановлення твердого покриття по вул. Шкільна (100 тис. грн). Окрім цього, 60 тис. грн виділено для встановлення огорожі біля навчального закладу, 50 тис. грн перераховано на виготовлення генерального плану села, 68 тис. грн – на продукти харчування та оздоровлення учнів Посухівського НВК, 25 тис. грн витрачено на вуличне освітлення, 13 тис. грн перераховано субвенції районному центру ПМСД для придбання котла у Посухівський ФАП. За сприяння народного депутата України А.В. Яценка відремонтовано 1 км дороги по вул. Перемоги.

У планах сільської ради на 2018 рік – облаштувати територію біля Обеліску Слави, встановити 2 в’їзних знаки в село та провести високошвидкісний Інтернет.

Серед значних досягнень Ропотухи за минулий рік – проведення капітального ремонту дороги по вулиці Шевченка на суму більше 935 тис. грн;  здійснення поточного ремонту паркану біля Обеліска Слави, встановлення  тротуарної плитки та проведення освітлення на суму 195 тис. грн; закупівля табличок з назвами вулиць та номерами будинків на суму 25,5 тис. грн.

Біля Братської могили за кошти сільського бюджету проведено капітальний ремонт паркану, обложено плиткою Могилу невідомого солдата, встановлено 4 лавочки та ліхтарі на суму 252,8 тис. грн.

Крім того, з коштів сільського бюджету була виділена субвенція до районного бюджету в сумі 173,8 тис. грн, а саме: для Рижавського стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування – 10 тис. грн, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації – 18,6 тис. грн (для пільгового перевезення громадян), Ропотуському НВК – 75,2 тис. грн (на оздоровлення та придбання продуктів харчування); Уманській центральній районній лікарні – 50 тис. грн (на придбання медикаментів та продуктів харчування); Ропотуському сільському фельдшерському пункту – 20 тис. грн (для придбання предметів, матеріалів, обладнання та медикаментів).

Велику допомогу для соціально-економічного розвитку населеного пункту надають сільськогосподарські підприємства – ПП «Пульс Природи», ДП «Умань-Агро», ПРАТ «Укрзерноімпекс», ФОП «Пітель» та одноосібники. Зокрема, ПП «Пульс Природи» спрямував значні кошти на будівництво сільського храму – 119,3 тис. грн. За допомогою ДП «Умань-Агро» підведено високошвидкісний Інтернет з Громів (105 тис. грн), будується волейбольний майданчик (42 тис. грн), придбано книги для сільської бібліотеки (5 тис. грн). ПРАТ «Укрзерноімпекс» надав 15 тис. грн для встановлення вікон в приміщенні сільського храму, а ФОП «Пітель» та одноосібники надали відповідно 10 тис. грн та 8 тис. грн для будівництва сільського храму.

Серед планів сільської ради на 2018 рік – зробити фасад Будинку культури (вже виготовляється проектна документація, 900 тис. грн), здійснити капітальний ремонт дороги по вул. Шевченка та Центральна; провести поточні ремонти вулиць села – Дружби, Успенська, Польова, Садова; встановити 9 відеокамер спостереження (100 тис. грн); провести ремонт стели на сільському кладовищі та облаштувати територію (113 тис. грн); виготовити генеральний план села (85 тис. грн); надати  субвенцію для  проведення ремонту даху сільського фельдшерського пункту (250 тис. грн), придбати для нього комп’ютерну техніку та стіл (28 тис. грн).

У Роговій за 2017 рік було проведено благоустрій скверу Шевченка на суму 49,9 тис. грн; встановлено бетонний паркан на новому кладовищі на суму 65,8 тис. грн, по центральній дорозі та біля бюджетних установ встановлено систему відеонагляду на суму 89,3 тис. грн; здійснено поточний ремонт доріг (Тімірязєва, Лесі Українки) на загальну суму 199,866 тис. грн; встановлено автобусну зупинку на суму 11 тис. грн; придбано штори для сільського клубу на суму 9 тис. грн; закуплено лампочки для вуличного освітлення – 1500 грн. Велику допомогу в підтримці благоустрою села надали ПП «Рогова» та ФГ «Світанок».

Також сільська рада надала ряд субвенцій на освіту, медицину та соціальний захист. Зокрема, 30 тис. грн – на оздоровлення та харчування дітей Дубівського НВК (так як 17 учнів села навчаються у Дубівській школі);  5  тис. грн – для придбання матеріалів та обладнання для Рогівського ФПу; 20 тис. грн – для Уманської ЦРЛ (на харчування, придбання медикаментів); 20 тис. грн – управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (на пільгове перевезення).

У 2018 році сільською радою планується при поділі вільного залишку передбачити  районному бюджету 60 тис. грн, з яких спрямувати: 20 тис. грн – на відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (для придбання шкільного автобуса); 30 тис. грн – Уманській ЦРЛ (для придбання діагностичного обладнання) та 10 тис. грн – управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (на пільгове перевезення).

Пріоритетними питаннями сільської ради на 2018 рік  залишаються наступні: ремонт дорожнього покриття (150 тис. грн), оновлення генерального плану села (150 тис. грн).

Протягом всього року, що минув, проводилася робота з реалізації програми соціально-економічного розвитку і в селі Дубова. Так, у цьому населеному пункті протягом звітного року було розпочато ремонт приміщення (150 тис. грн – районна субвенція) та реконструкцію системи опалення у будинку культури; проведено реконструкцію водогону по вул. Молодіжна протяжністю 1,5 км на суму 90 тис. грн, яка буде продовжена у 2018 році; встановлено 25 нових потужних світлодіодних ліхтарів вуличного освітлення по вул. Шкільна, Шевченка, на території Дубівського НВК, амбулаторії, відновлено роботу 60 старих ліхтарів.

За кошти сільського бюджету (26 тис. грн) закуплено і в 2018 році буде встановлено паркан навколо сільського кладовища. За рахунок субвенції з обласного бюджету (25 тис. грн) та власних коштів встановлено спортивний майданчик біля приміщення сільської ради та дитячий майданчик в парку села.

У 2017 році було проведено поточний ремонт адмінбудівлі сільської ради на суму 47 тис. грн. Встановлено 2 додаткових контейнери-сітки для роздільного збору побутового сміття (10 тис. грн).

Також сільська рада надала ряд субвенцій на освіту, соціальний захист та культуру району. Так, у 2017 році 34,5 тис. грн було виділено на утримання Дубівського НВК, 2 тис. грн – для поповнення книжкового фонду сільської бібліотеки.

У планах на 2018 рік – виготовлення нового генерального плану території; проведення ямкового ремонту доріг вулиць Молодіжна, Шкільна та Гагаріна; виготовлення схеми села, вказівників вулиць і номерів будинків; ремонт будівлі амбулаторії тощо.

Серед досягнень Дмитрушок в минулому році – проведення капітального ремонту дороги по вул. Набережній (973 тис. грн); капітальний ремонт котельні в приміщенні сільської ради (157 тис.  грн); заміна вікон та дверей в ДНЗ «Каштан» (68,2 тис. грн); капітальний ремонт котельні з встановленням котла в ДНЗ «Каштан» (252 тис. грн); придбання сценічних костюмів для ансамблів «Радість» та «Козачата» в будинок культури (50 тис. грн); проведення ремонту харчоблоку в дошкільній установі (30 тис. грн).

Також сільська рада у 2017 році надала ряд субвенцій на освіту, медицину та соціальний захист району. Зокрема, за рахунок цього було замінено 7 вікон в АЗПСМ с. Дмитрушки на суму 35 тис. грн.

У планах даного населеного пункту на 2018 рік – впорядкування центру села (відновити асфальтне покриття площі), а також під’їздів до установ школи та дитячого садка; провести заміну вікон в приміщенні адмінбудинку сільської ради на ІІ поверсі, завершити ремонт даху, провести облицювальні роботи задньої та бокової стін приміщення адмінбудинку; провести заміну дверей та вікон у дошкільній установі,  зробити у ній ремонт павільйону та замінити плитку у фойє; придбати комп’ютерну техніку для Дмитрушківської ЗОШ І-ІІІ ст.; закупити 2 тенісні столи та сценічні костюми для хорового колективу у будинок культури, зробити поточний ремонт приміщення та підключити опалення; виділити кошти на ремонт покрівлі лікарської амбулаторії та придбати для неї ще один комп’ютер.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь