На Уманщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2018 17:36
Кількість переглядів: 1089

15 лютого – особливий день для України: двадцять дев’ять років тому завершилась Афганська війна. Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але війна в Республіці Афганістан, яка тривала довгих 10 років, була найбільш масштабною та кривавою.

Поділяючи всю біль з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, громада Уманщини зібралася на мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку загиблим в Афганістані. Участь у заході взяли представники районної та міської влади, учасники бойових дій, голови сільських рад району, представники громадськості.

Зі словами глибокої вдячності до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко. 

Фото без описуЗокрема, Євгеній Михайлович зазначив, що нічим не зміряти глибину трагедій, що спіткали людей, які пройшли такий складний життєвий шлях.

«Ми шануємо ваш героїзм і звитягу. Ми захоплюємося вашими кращими людськими якостями, які допомагали вам в інших державах світу нести миротворчу місію. Там, на чужині, ви проявили мужність і професіоналізм, не посоромивши своєї честі та гідності.

Сьогодні Україні знову, як ніколи, потрібні ваш безцінний досвід і моральні якості, активна громадянська позиція та професіоналізм. Саме у вас молодше покоління вчиться любити і захищати Батьківщину», – відмітив у своєму виступі очільник району.

Нині в Уманському районі обліковується 117 учасників бойових дій на території інших держав, в тому числі інвалідів війни – 23 особи.

За значний особистий внесок у вирішення питань соціального захисту учасників бойових дій, патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав почесними грамотами районної державної адміністрації були нагороджені:

  • Доценко Микола Васильович – учасник бойових дій, житель с. Городецьке;
  • Криворучко Анатолій Дмитрович – учасник бойових дій, житель с. Полянецьке.

Матеріальну допомогу надали сім’ям загиблих: Руденко Марії Михайлівні, Гребенюк Марії Пилипівні, Шаріповій Ользі Петрівні.

Під час мітингу хвилиною мовчання було вшановано пам'ять тих, хто поліг в бою, і покладено вінки та квіти до пам’ятного знаку загиблим в Афганістані.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь