Делегація з Уманщини взяла участь у заходах з нагоди 100-річчя Івана Кіндратовича Лутака

Дата: 03.06.2019 17:37
Кількість переглядів: 1304

Сьогодні, 3 червня, в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 100-річчя від дня народження першого очільника та засновника Черкаської області Івана Кіндратовича Лутака.

Фото без опису

У них взяла участь і делегація з Уманщини на чолі з головою Уманської райдержадміністрації Євгенієм Данченком та головою районної ради Оксаною Супрунець.

До делегації увійшли представники Ладижинської, Дмитрушківської та Паланської ОТГ, керівники сільськогосподарських підприємств району, працівники райдержадміністрації та районної ради.

Під час заходів виступили голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець, дочка і онука Івана Лутака (Тетяна Лутак і Катерина Вишневська) та інші запрошені.

Як відмітив голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець, найбільші надбання Черкащини пов’язані з ім’ям  цієї яскравої особистості. Протягом двох десятків років Іван Кіндратович Лутак очолював Черкаську область. Саме завдяки його кропіткій роботі Черкащина піднялася й розквітла.

– Рівняючись і спираючись на досвід таких по-справжньому державних людей як Іван Кіндратович Лутак, ми, молоде покоління управлінців, розуміємо, що розвиток держави і області залежить саме від нас. Переконаний, що ми повинні пам’ятати і шанувати цю Людину з великої букви. Бо всіма своїми справами Іван Кіндратович доводив, що тільки щоденна тяжка праця здатна зробити нас у цьому житті переможцями. Сьогодні Україна на шляху становлення європейської держави – і в першу чергу завдяки тому, що ми зберегли надбання наших попередників… Пам’ятаймо вічно про славного сина свого краю, нашої України Івана Кіндратовича Лутака і будьмо гідні його пам’яті!, – наголосив Олександр Вельбівець.

Він також розповів про здобутки, які Черкащина отримала за часів керівництва областю Іваном Кіндратовичем: розвиток аграрної сфери, створення і розвиток сотень підприємств, у тому числі хімічної промисловості й черкаського «Азоту», двох десятків цукрових заводів, підприємств оборонного комплексу, закладів освіти, культури, парків тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь