Попередження торгівлі людьми є пріоритетним завданням державних установ

Дата: 13.11.2017 17:39
Кількість переглядів: 818

Фото без опису9 листопада 2017 року, за сприяння Уманської райдержадміністрації, Черкаською обласною організацією ЛЖВ  «Від серця до серця» було проведено тренінгове заняття на тему: «Ідентифікація, перенаправлення та надання допомоги дітям, які постраждали від торгівлі людьми.

Основна мета заняття полягала у сприянні  реалізації національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи з протидії  торгівлі людьми у Черкаській області та створення ефективної системи надання комплексної допомоги постраждалим від торгівлі людьми і захисту їх прав та інтересів з дотриманням вимог міжнародних та національних стандартів.

У навчанні взяли участь спеціалісти районних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управлінь праці та соціального захисту населення, служб у справах дітей, відділів освіти, у справах сім'ї, молоді та спорту, ювенальної превенції із Уманського, Христинівського, Монастирищенського, Маньківського, Жашківського районів.  Від Уманського району в заході взяли участь директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Гущина, фахівці із соціальної роботи центру Наталія Коваль, Оксана Бігун, головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення Інна Ткачук, завідувач сектором  з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Лариса Папакіна,  старший інспектор з ювенальної превенції Володимир Матрос, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації.

 В ході заняття учасники були ознайомлені з особливістю злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, з нормативно-правовими актами, які врегульовують питання встановлення  статусу особам, які постраждали від торгівлі людьми та з порядком отримання  такими особами всіх видів державної допомоги, що передбачена положенням Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Торгівля людьми – важкий злочин проти людини, що вчиняється саме з метою її експлуатації. Тому, пріоритетним завданням держави є саме попередження цього ганебного явища, а також надання всебічної підтримки людям, які постраждали від рук торгівців людьми.

За інформацією Уманського районного

центру соціальних служб для сім'ї,

 дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь