Євгеній Данченко проконтролював готовність закладів соціальної сфери Ладижинки до опалювального періоду

Дата: 26.10.2018 17:44
Кількість переглядів: 856

Розпорядженням Уманської райдержадміністрації з 26 жовтня 2018 року розпочинається опалювальний період в районі. Цього дня голова РДА Євгеній Данченко спільно з головою районної ради Оксаною Супрунець відвідав заклади соціального значення в селі Ладижинка, щоб переконатися в їх готовності до холодної пори року та загалом оглянути стан приміщень.

Фото без опису

Насамперед, Євгеній Михайлович побував у Ладижинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня. В закладі навчається 266 учнів. Є два перших класи, в яких – 30 дітей, та два других класи – 32 дітей.

«Цього року Ладижинська школа отримала статус опорного навчального закладу. Сюди підвозяться діти з Городниці, Рижавки, Фурманки, Ропотухи, Шарино, Текучої. Діти навчаються за проектом «Нова українська школа». Тож ми намагаємося максимально оснастити заклад всім необхідним і що важливо – сучасним», – зауважив Євгеній Данченко.

Так, у 2018 році для школи було вручено новий шкільний автобус. За рахунок субвенційних коштів сільської ради проведено капітальний ремонт санвузлів – 170 тис. грн. На предмети і матеріали надано субвенцію у розмірі 200 тис. грн. Облаштовано кабінет математики, проводяться роботи з облаштування кабінету біології. Також проводиться капітальний ремонт даху приміщення їдальні, на ці роботи Ладижинською сільською радою виділено 365 тис. грн.

Очільник району Євгеній Данченко поспілкувався з директором закладу освіти Олександром Паламарчуком, який розповів, що в опалювальний сезон школа увійшла згідно графіка – цього ж дня.

Не менш важливо, щоб було тепло і комфортно в холодний сезон найменшим жителям Лажижинки – дошкільнятам. Тож було оглянуто і дитячий садочок, в якому зараз виховується 53 дітей. Тут уже розпочали опалення приміщення.

Дитячий садок утримується за рахунок коштів сільського бюджету. У поточному році на відновлення приміщення музичної зали та спортивної зали з сільського бюджету виділено та використано 1 млн грн.

В Ладижинці розташований ще один важливий не тільки для цього населеного пункту, а й ряду сусідніх, заклад – амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Вона обслуговує населені пункти Текуча, Городниця, Фурманка, Текуча, Шарин, Ятранівка, Корж Слобідка, Ладижинка. Штатна чисельність працівників  амбулаторії – 11 осіб, в тому числі – 3 лікарі. В рамках проведення медичної реформи лікарі уже підписали 3300 декларацій з пацієнтами.

Для переходу на нову форму обслуговування населення у заклад проведено інтернет, придбано комп’ютерне обладнання. У 2018 році за рахунок субвенції сільської ради проведено капітальний ремонт даху (вартість робіт – 235 тис. грн).

Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко зазначив, що окрім цього, в Ладижинці заплановано будівництво нової сучасної лікарської амбулаторії. Для цього уже проведено необхідні роботи щодо відведення земельної ділянки, підписано договір на будівництво з Департаментом містобудування, архітектури житлово-комунального господарства та капітального будівництва ОДА, а також оголошено тендер на виконання робіт. Вартість будівництва нової сучасної амбулаторії складає 7,4 млн грн.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь