У населених пунктах Уманського району активно проходять сходки громадян

Дата: 22.02.2018 17:45
Кількість переглядів: 860

Фото без описуВ Уманському районі уже четвертий тиждень поспіль проходять загальні збори громадян.  Вони вже відбулися у Степківці, Іванівці, Антонівці, Гереженівці, Полянецькому, Вільшаній Слобідці та Коржовій. Їх проведення набуває дедалі активнішого темпу, адже важливим є проаналізувати стан виконання програм соціально-економічного розвитку кожного населеного пункту за минулий рік та визначити пріоритетні напрями діяльності територіальних громад у майбутньому.

Цими днями загальні збори громадян відбулися у Пугачівці, Краснопілці, Косенівці, Вільшанці та Городецькому. Участь у зборах беруть голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники медичних закладів району, депутати районної ради.

Зокрема, у Пугачівці за 2017 рік проведено поточні ремонти в  приміщеннях навчально-виховного комплексу  та  сільської ради. З  бюджету села протягом року використано на благоустрій села близько 768,3 тис. грн,  зокрема на встановлення  камінних плит на Обеліску Слави – 24 тис. грн; благоустрій території  НВК – 100 тис. грн; проведення ремонту доріг  по вулицях Шкільній, Гагаріна, Шевченка та вул. Дружби і Свято-Троїцькій на суму 497 тис. грн; надання допомоги учасникам АТО та на поховання – 5 тис. грн; проведення благоустрою сільського кладовища – 13 тис. грн. Окрім цього, протягом минулого року придбано газовий котел в НВК (40 тис. грн) та саджанці туй (9 тис. грн).

Серед досягнень Краснопілки у 2017 році – проведення поточного ремонту доріг по вулицях Шкільна, Миру, Вишнева, Л. Українки, пров.  Л. Українки на суму 1 млн 370 тис. грн та придбання комп’ютерної техніки в Будинок культури на суму 12 230 грн.

Також сільська рада надала ряд субвенцій на медицину, соціальний захист та  освіту району. Зокрема, 94,8 тис. грн на утримання Краснопільського НВК, 160 тис. грн на ремонт та придбання медикаментів для сільського ФАПу, 150 тис. грн на придбання шкільного автобуса.

У планах на 2018 рік – провести ремонт доріг по вулицях Миру, Перемоги, Шевченка, Л. Українки, Шкільна на загальну суму 900 тис. грн, здійснити капітальне будівництво мережі водопостачання від свердловини № 1598 на суму 1 млн 270 тис. грн, а також відремонтувати дорогу до сільського кладовища та встановити відеокамери в населеному пункті.

Водночас, у Косенівці у 2017 році проведено ремонти доріг по вулицях Дерев’янка (98 тис. грн), Молодіжна та Центральна (200 тис. грн), здійснено ремонти у сільській бібліотеці на суму 30 тис. грн та сільській раді вартістю 50 тис. грн.

У планах на 2018 рік – відновлення водопостачання у сільському ФАПі, ремонт доріг вулиць села, відновлення теплопостачання у Будинку культури та сільській бібліотеці.

Серед наймасштабніших проектів 2017 року, реалізованих за рахунок сільського бюджету, у Вільшанці – ремонт сільського клубу, де замінено підлогу, утеплено стіни та стелю, облаштовано систему електричного обігріву приміщення, замінено двері. Загальна сума ремонтних робіт склала майже 280 тис. грн. На 51 873 грн здійснено поточний ремонт дороги по вул. Миру та 9 тис. грн витрачено на художнє оформлення автобусної зупинки.

Вагому підтримку населеному пункту надає ТОВ «Агрокомплекс-Вільшанка». Коштами підприємства було здійснено ремонт сільського ФАПу на суму 50 тис. грн.

У Городецькому за 2017 рік велику увагу було приділено вуличному освітленню та ремонту сільських доріг. А саме – облаштовано освітлення по вул. Дружби на суму 110 тис. грн (в тому числі ФГ «Базис» 20 тис. грн); проведено ремонт доріг по вулицях Дружби, Уманська, Хутірська, Гоголя, Центральна та Яблунева на суму 573 тис. грн, а також відремонтовано вул. Набережна на суму 500 тис. грн (співфінансування з ФГ «Базис») та вул. Сонячна на суму 300 тис. грн (за сприяння народного депутата Яценка А.В.).

Окрім того, здійснено ремонт водопроводу по вул. Софіївська на суму 76 тис. грн (ФГ «Базис»); зроблено натяжну стелю, ремонт туалетів,  замінено вікна та  придбано постільну білизну в ДНЗ «Льонок» на суму 178 тис. грн.

Серед основних планів села на 2018 рік – капітальний ремонт доріг по вулицях Травнева, Софіївська та Пушкіна; ремонт водопроводу по вул. Висока; поточний ремонт доріг по вулицях Висока, Горького, Хутірська, Гоголя, Яблунева та Центральна; встановлення натяжної стелі в актовому залі та роздягальні ДНЗ «Льонок»; будівництво дитячого майданчика; капітальний ремонт водогону по вул. Висока; ремонт шкільної їдальні та майстерні, а також заміна вікон у Городецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів; ремонт приміщення сільського ФАПу, заміна в ньому даху та котла; ремонт приміщення відділення зв’язку.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь