На Уманщині вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2018 17:48
Кількість переглядів: 878

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні, встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

У період з 18 по 20 лютого 2014 року під час протестних акцій у державі сталися найбільш драматичні події, що призвели до масової загибелі патріотів України.

Сьогодні, у четверту річницю цих трагічний подій в історії нашої держави у селі Дубова Уманського району відбувся районний мітинг. Біля величного пам’ятника Героям Небесної Сотні зібралися керівники району, представники місцевого самоврядування, жителі села, школярі, представники громадськості.

Фото без опису

Учасники зібрання поклали вінки і лампадки до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, хто загинув смертю хоробрих заради незалежності і свободи України. Серед них – і Герой Небесної Сотні з села Фурманка Уманського району Віталій Смоленський.

Звертаючись до присутніх, голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко закликав бути гідними подвигу Небесної Сотні і у взаєморозумінні та дружбі збудувати ту країну, за яку вони віддали свої життя.

Шанувати Героїв та продовжувати їхню справу обіцяли школярі, які виступили з віршами.

Захід закінчився поминальною панахидою за загиблими. Настоятель Дубівської церкви отець Роман помолилися за вічний спокій Героїв Небесної Сотні і всіх, хто поклав своє життя на олтар служіння рідній Вітчизні.

Відділ взаємодії з громадськістю Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь