В Уманському районі відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2018 17:54
Кількість переглядів: 1014

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе, визначивши європейський вибір нашого народу.

Фото без опису

З нагоди п’ятої річниці Дня Гідності та Свободи у селі Дубова відбувся загальнорайонний мітинг-реквієм. У заході взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та районної ради, сільські голови населених пунктів району, представники громадськості та учнівська молодь.

Присутні вшанували пам’ять героїв Уманщини та країни, чиє життя забрали трагічні події на Майдані та у ході проведення антитерористичної операції, хвилиною мовчання.

 «У цей день ми віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які відстояли національні інтереси та європейський вибір нашої держави. Вони стояли до кінця, не злякавшись погроз і пострілів. Це люди, подвиг яких ми повинні пам’ятати вічно та передавати з покоління в покоління», – наголосив у своєму виступі голова Уманської РДА Євгеній Данченко.

Також він відзначив: «Україна – це територія гідності та свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004-го та Революція 2013 року. Це були надзвичайно важкі іспити для України, але вони дали старт підняттю патріотичної свідомості, забезпечили можливість позбутися кайданів поневолення і покори злочинному режиму та його кураторам з Росії, які всіляко придушували розвиток України».

З нагоди нинішньої, глибоко символічної, дати очільник Уманщини привітав  учасників національно-визвольної боротьби, всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та хто сьогодні продовжує мужньо боронити рідну землю. Він побажав всім мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні.

Під час мітингу у віршованій формі учні Дубівського НВК розповіли про ті нелегкі часи для нашого суспільства. А настоятель Дубівської церкви отець Роман провів молебень за Україну.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь