Про Програму підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів та сімейних фермерських господарств у Черкаській області на період до 2027 року

Дата: 11.01.2024 16:23
Кількість переглядів: 241

Фото без опису

 

Черкаською обласною радою 22.12.2023 (рішення № 22-6/VІІІ) прийнято Програму підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів та сімейних фермерських господарств у Черкаській області на період до 2027 року (далі – Програма).

Програма розроблена для вирішення питання продовольчої безпеки і розвитку сільських територій та задоволення зростаючих потреб споживачів у сільськогосподарській продукції. 

Метою Програми є удосконалення соціально-економічних та організаційних умов для створення та розвитку кооперативів, сімейних фермерських господарств, стійкої системи їх підтримки, забезпечення безпосереднього доступу до організованого аграрного ринку, підвищення рівня зайнятості та добробуту сільського населення.

Основними завданнями Програми є:

  • надання організаційної підтримки створенню та розвитку сільськогосподарських кооперативів та сімейних фермерських господарств в області;

  • поліпшення матеріально-технічної бази кооперативів та сімейних фермерських господарств.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету та коштів гранту Європейського Союзу. Бюджетні кошти спрямовуються на часткове відшкодування  вартості техніки, садивного матеріалу та сільськогосподарських тварин для власної діяльності. 

З Програмою та умовами отримання фінансової підтримки можна ознайомитися на веб-сайті Черкаської обласної ради за посиланням https://www.oblradack.gov.ua/oblasn-programi.

Довідково: для отримання фінансової підтримки по Програмі відповідно до закону України "Про сільськогосподарську кооперацію" від 21.07.2020 № 819-ІХ, сільськогосподарські (обслуговуючі, виробничі) кооперативи мали здійснити перереєстрацію на сільськогосподарські кооперативи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь