«ЕкоЗагроза» - вебресурс для фіксації екологічних злочинів

Дата: 25.01.2024 14:49
Кількість переглядів: 219

   Фото без опису

   Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини - невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України. З цією метою Україна здійснює на своїй території екологічну політику, спрямовану на збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров'я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства і природи, охорону, раціональне використання і відтворення природних ресурсів.

    Важливо не ігнорувати проблеми забруднення довкілля, саме тому Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів створений вебресурс «ЕкоЗагроза» до якого громадськість може подавати інформаційні повідомлення, скарги щодо екологічних злочинів виявлених на території громади.

          «ЕкоЗагроза» – це вебресурс, де можна дізнатись достовірну інформацію про стан довкілля у кожному регіоні та повідомити про всі виявлені факти екологічних злочинів. Для цього заявнику необхідно пройти авторизацію та оформити електронне звернення. Постановою Кабінету Міністрів України       № 783 від 28.07.2023 затверджено порядок реагування на них з боку Держекоінспекції та обласних державних адміністрацій.

          Так, на підставі електронних звернень, отриманих через «ЕкоЗагрозу», фахівці Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів здійснюватимуть фіксацію фактів екологічних порушень, займатимуться обстеженням місць подій, складатимуть акти огляду територій, проводитимуть розрахунки збитків тощо. З інформацією щодо результатів розгляду звернень заявники також можуть ознайомитися в особистому кабінеті.

          Матеріали, отримані вищезазначеними державними органами можуть слугувати доказами для визначення ступеня забруднення довкілля, кваліфікації вчиненого злочину, обчисленню шкоди екологічних злочинів, встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб, а також стягнення репарацій з російської федерації.

          У застосунку «ЕкоЗагроза» доступна функція виклику екстрених служб. На інтерактивній мапі зафіксовані дані моніторингових систем щодо рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених внаслідок російської агресії.

Посилання на вебресурс «ЕкоЗагроза»: https://ecozagroza.gov.ua.

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay.

AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь