З турботою про людей

Дата: 01.11.2017 18:00
Кількість переглядів: 762

«Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим»

І. Франко

 

У нашій країні в першу неділю листопада відзначається день працівника соціальної сфери. В цьому році свято припадає на 5 листопада.

Нелегкою, благородною, надзвичайно важливою і відповідальною справою займаються працівники управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, які щоденно забезпечують надання пільг та адресних допомог, житлових субсидій найвразливішим категоріям наших громадян, піклуються про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, підтримують малозабезпечені та багатодітні сім'ї, сім'ї учасників антитерористичної операції, тимчасово переселених українських громадян, допомагають їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації.

Фото без опису

В районі системою державної допомоги, в тому числі і житловими субсидіями охоплено 8760 сімей, загальна сума нарахувань становить 105,8 млн грн.

Майже 2,5 тис. родини зареєстровані як одержувачі державної допомоги сім’ям з дітьми, загальна сума виплат – 27,3 млн грн. Найбільш об’ємним видом виплат є допомога при народженні дитини. Цього року її отримали 1475 сімей на загальну суму 17,7 млн грн, 543 малозабезпеченим сім’ям, в яких виховується 754 дитини, виплачено16,3 млн грн. Нині в районі проживають 7 прийомних сімей, функціонує один будинок сімейного типу, сума нарахувань прийомним батькам та батькам-вихователям становить 905,5 тис. грн. З початку року виплачено 7,2 млн грн державної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Не менш важливим є призначення житлових субсидій. Субсидією на житлово-комунальні послуги скористалося 7875 сімей району, на придбання твердого палива та скрапленого газу – 2580 сімей. Загальна сума нарахувань по даній соціальній допомозі становить 52,8 млн грн.

На сьогоднішній день чисельність пільговиків, облікованих у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги по району складає 13532 особи. Надано понад 4,9 млн грн субвенції із Державного бюджету на фінансування пільг. Пільгами на житлово-комунальні послуги скористались 4082 пільговиків на загальну суму 3,4 млн грн. Нараховано та перераховано на особові рахунки компенсацію на придбання твердого палива і скрапленого газу 914 пільговикам на загальну суму 1,5 млн грн.

Для поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, ветеранів війни і праці, та громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, районною комплексною програмою «Турбота» спрямовано 1,7 млн грн та на соціальний захист учасників антитерористичної операції та їх сімей районною комплексною програмою щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції  спрямовано 856,4 тис. грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету пільгами по пільговому перевезенню скористалось 13869 громадян району на загальну суму 1,02 млн грн (автомобільним транспортом – 1004,6 тис. грн, залізничним – 17,8 тис. грн).

Санаторно-курортними путівками забезпечено 40 осіб, виплачено щорічну грошову допомогу до 5 травня 1009 ветеранам війни, компенсаційні виплати на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля, санаторно-курортне лікування 60 інвалідам.

Пройшли психологічну реабілітацію та отримали професію водія 9 учасників бойових дій, які приймали участь в антитерористичній операції.

В цілому соціальна політика району охоплює інтереси всіх верств населення, які потребують підтримки. На їх соціальний захист з бюджетів усіх рівнів на 2017 рік передбачено 155,1 млн грн.

Без сумніву, саме на працівників управління покладена основна відповідальність за реалізацію державної політики з питань соціального захисту. Компетентність, працьовитість, наполегливість, згуртованість колективу – це чинники, які допомогли досягнути одні із найкращих показників роботи серед управлінь регіону.

З професійним святом вітаю всіх колег! Бажаю кожному міцного здоров’я, щастя, активного довголіття,  достатку, невичерпної енергії і любові.

О. Ярошевич

Начальник управління праці та соціального

захисту населення Уманської райдержадміністрації  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь