Колегія РДА розглянула головні питання життєдіяльності району

Дата: 20.08.2018 18:16
Кількість переглядів: 1132

17 серпня відбулося засідання колегії Уманської районної державної адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Євгенія Данченка, за участі голови районної ради Оксани Супрунець, керівників структурних підрозділів РДА та районної ради, сільських голів, представників громадськості, установ та організацій району, засобів масової інформації.

У першому питанні аналізували підсумки економічного і соціального розвитку району за перше півріччя  2018 року. Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна відмітила, що у поточному році реалізовані завдання з наповнення місцевих бюджетів району, збільшились обсяги виробництва та реалізації промислової продукції, підвищились темпи зростання заробітної плати, забезпечено надання послуг у сфері соціального захисту.

Зокрема, за  звітний період промисловими підприємствами району вироблено продукції  в оптових порівняних цінах на суму 109,8 млн грн, що  на  19,5 % більше  до відповідного періоду минулого року, реалізовано промислової продукції  на суму 145,1 млн грн, що становить 121,2 % до відповідного період минулого року. Підприємствами району освоєно 40,8 млн грн капітальних інвестицій (ріст 10 %). У цьому році планується реалізація щонайменше чотирьох інвестиційних проектів, а також ряд соціальних проектів.

З метою соціального захисту населення системою державної допомоги, в тому числі і житловими субсидіями, охоплено 6222 сім’ї. За І півріччя 2018 року виплачено допомог, субсидій, пільг, компенсацій на суму 77 млн 957 тис. грн.

Протягом поточного року працевлаштовано 748 незайнятих громадян, в тому числі 478 осіб, що мали статус безробітного.

На 36,9% у порівнянні з  відповідним періодом 2017 року зросла заробітна плата, за січень-березень 2018 року середньомісячний дохід штатного працівника підприємств, установ та організацій району склав 7194 грн.

Одним із першочергових завдань соціально-економічного розвитку району є ремонт та утримання доріг комунальної форми власності. В районі нараховується 863 км доріг комунальної власності, з них майже 50 % або 400 км потребують ремонту. У нинішньому році на ремонт доріг комунальної власності передбачені кошти у сумі 20472,3 тис. грн, використано 12789,1 тис. грн, з них спрямовано на поточні ремонти – 4565,9 тис. грн, капітальні ремонти – 8223,2 тис. грн.

Значна робота проведена з розвитку галузі освіти. У 62 (2 – з них школи-інтернати) освітніх закладах району надавались освітні послуги для 4879 дітей. У районі нараховується 21 шкільний автобус. 1 автобус придбано протягом 2018 року на умовах співфінансування 50/50, його вартість –  1,845 млн грн, в тому числі з районного бюджету було виділено 922,5 тис. грн. Транспортний засіб наданий для Ладижинської загальноосвітньої школи.

Придбано цифровий вимірювальний комплекс у Дмитрушківську ЗОШ І-ІІІ ступенів на суму 109,5 тис. грн. Закуплено комплекти меблів у кабінети математики, біології, хімії у Дмитрушківську ЗОШ, Ладижинську ЗОШ, Бабанську ЗОШ на суму 110,7 тис. грн. Придбано у Бабанську ЗОШ комплекс «ЛЕГО» на суму 500 тис. грн, кабінет «Захисту Вітчизни» у Родниківську ЗОШ на суму 159 тис. грн. Отримано набори «Lego»  та «Six Bricks» для 1 класів нової української школи. Передбачено придбання дидактичних матеріалів для НУШ – 724,8 тис. грн, закупівля комп’ютерного обладнання на суму 767,2 тис. грн, меблів у 1 класи на суму 510,3 тис. грн.

На придбання обладнання було використано 2120,6 тис. грн.

Протягом 2018 року відремонтовано: 60 м. зовнішньої каналізаційної системи в Юрківському НВК; внутрішні туалети в Ладижинській ЗОШ (180 тис. грн); внутрішню систему опалення в Косенівському НВК (35 тис. грн) та Рижавському НВК; їдальню в Полянецькій ЗОШ (170 тис. грн). Замінено 26 віконних блоків (Рижавський НВК – 8, Косенівський НВК – 17, Полянецька ЗОШ – 1); 3 дверних блоки (Рижавський НВК – 1, Косенівський НВК – 1, Полянецька ЗОШ – 1).

Розвивалася і галузь медицини. Протягом поточного року з місцевого бюджету для Уманської центральної районної лікарні були виділені кошти в сумі 593,5 тис. грн на придбання медичного обладнання, в т. ч.: коагулятор універсальний «Лікар-хірург» - 96,0 тис. грн, відеоендоскоп А41– 497,5 тис. грн.

Протягом  І півріччя в центральній районній лікарні проведені ремонтні роботи на загальну суму 551,176 тис. грн, із них кошти з місцевого бюджету - 300,483 тис. грн, спонсорські кошти – 250,693 тис. грн.

У січні 2018 року в поліклінічному відділенні відкрито оновлений офтальмологічний кабінет.

Відповідно обласного проекту в лютому місяці 2018 року в Уманській ЦРЛ відкрито профілактичний скринінговий центр «Здоров’я жінки» з метою своєчасного виявлення передракових захворювань, перед пухлини та початкової стадії раку у жінок. Загальна вартість проекту для Уманської центральної районної лікарні склала 3,7 млн. грн.

По комунальному некомерційному підприємству ”Центр первинної медико-санітарної допомоги” Уманської районної ради протягом І півріччя  2018 року:

- закуплено предметів, матеріалів та обладнання   на суму 189,7 тис. грн;

–         придбано медикаменти та перев’язувальні матеріали на суму 334,5 тис. грн;

–         закуплено дитячого харчування для малозабезпечених сімей на суму 63,8 тис. грн;

–         технічні послуги – 530,3 тис. грн;

– проведено оплату безкоштовних рецептів на суму 246,4 тис. грн;

–         проведено оплату медикаментів отриманих згідно рецептів по урядовій програмі «Доступні ліки» - 484,0 тис. грн.

Проведено капітальних та поточних ремонтів на суму 597,5 тис. грн,  а саме АЗПСМ с. Ладижинка, ФАП с. Краснопілка, ФАП с. Косенівка.

У звітному періоді по закладах культури виконано ремонтні роботи на суму 1557 тис. грн. Проведено ремонтні роботи в сільських будинках культури: смт Бабанка, с. Аполянка, с. Краснопілка, с. Піківець,  с. Фурманка, с. Черповоди.

Насамкінець доповіді Тетяна Солом’яна підсумувала, що на виконання заходів  програми економічного і соціального розвитку району протягом І півріччя 2018 року спрямовано 24548 тис. грн, з них кошти державного та районного бюджетів – 1995 тис. грн, місцевих бюджетів – 18458 тис. грн та спонсорські кошти – 4094 тис. грн.

Співдоповідачами з цього питання, зокрема, були директор районного центру зайнятості населення Василь Скрипник, начальник управління праці та соціального захисту  населення  райдержадміністрації Олег Ярошевич, начальник відділу розвитку містобудуванні, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова, а також сільські голови: Людмила Бень із села Гереженівка, Олександр Затишняк із села Ропотуха та Михайло Байда із селища Бабанка.

Друге питання порядку денного – про підсумки виконання бюджету району за I півріччя 2018 року та завдання з його виконання у ІІІ кварталі 2018 року. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк поінформував, що до місцевих бюджетів району за І півріччя 2018 року надійшло 68,5 млн грн власних доходів загального фонду (без трансфертів), що становить 128,8 % до уточнених планових показників на період (понад план надійшло 15,3  млн. грн).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року у співставних умовах  надходження збільшились на 9,1 млн. грн або 15,4 %.

Найбільший ріст в січні – червні 2018 року в порівнянні з надходженнями за відповідний період 2017 року у співставних умовах досягнуто по податку на доходи фізичних осіб (135,2 відсотка), по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (у 2,1 рази більше), по єдиному податку з фізичних і юридичних осіб (120,9 відсотка), по транспортному податку з фізичних та юридичних осіб (у 3,8 рази більше), по інших надходженнях (у 2,1 рази більше).

Також Микола Івасюк, а потому – і начальник Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Володимир Сліпченко окреслили основні напрямки підвищення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Окрім того, на засіданні розглянули питання про розвиток сільської медицини в районі, з якого доповідав головний лікар КНП «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Новаківський, та про підготовку закладів освіти району до нового навчального року – про це інформував начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар.

За результатами розгляду питань колегія прийняла ряд виважених і змістовних рішень, спрямованих на розвиток Уманського району та забезпечення його життєдіяльності на належному рівні.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь