Дітям-сиротам подарували житло в селі Паланка

Дата: 14.11.2018 18:20
Кількість переглядів: 2121

14 листопада 2018 року назавжди стане особливим днем для двох дітей-сиріт Іванни та Олександра, а також їхньої сестри  Євгенії Рибак, яка зараз уже повнолітня і взяла молодших під опіку. Адже цього дня усім їм вручили ключі від соціального житла в селі Паланка Уманського району.

Фото без описуПриємну місію виконали голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова Уманської районної ради Оксана Супрунець. Також на захід завітали директор Черкаського обласного центру для сім’ї, дітей та молоді Богдан Санжарівець, заступник начальника служби у справах дітей Черкаської ОДА  Юніана Івашина, заступник голови Паланської об'єднаної територіальної громади Анатолій Шевчук.

Кошти в сумі  630 600 грн на будинок отримано згідно Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877.

«Ця програма знаходиться під патронатом Президента України Петра Порошенка, і бачимо, що вона реально реалізується. Вперше за 23 роки в Уманському районі придбано будинок для дітей-сиріт», - зазначив голова Уманської РДА Євгеній Данченко.

Подяку за сприяння у придбанні житла очільник району висловив обласному керівництву – голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку та його заступнику Сергію Овчаренку. А керівництву Паланської ОТГ – за виділені кошти на ремонт будинку.

Голова районної ради Оксана Супрунець наголосила: «Із усіх важливих кроків з розвитку, які робить Президент Петро Порошенко на рівні держави, це один із найгуманніших і найнеобхідніших кроків. Дітей, які залишаються без батьків, батьківською турботою мають огорнути саме представники влади».

Із 44 пропозицій, що надійшли до обласної комісії, яка займалася відбором соціального житла для дітей-сиріт, було вибрано 15 об’єктів. 12 наразі уже придбано, до кінця року вирішаться питання і з іншими. Про це розповіла заступник начальника служби у справах дітей Черкаської ОДА Юніана Івашина.

Згідно цієї ж програми, фінансуватиметься будівництво малого групового будинку у селі Собківка Уманського району, сума державної субвенції – 8,5 млн грн. Крім того, на виготовлення проектно-кошторисної документації в район направлено 300 тис. грн.

Приємно, що радісну подію із дітьми-сиротами цього дня прийшли розділити їхні нові сусіди – жителі села Паланка, які побажали їм гарної долі. На добро і благополуччя оселю благословив священик. А голова РДА Євгеній Данченко спільно з головою райради Оксаною Супрунець подарували юним господарям мікрохвильову піч та ікони-обереги.

Просторий, світлий, комфортний будинок дозволить кожній осиротілій дитині не лише знайти свій особистий куточок, а й в подальшому створювати власні сімї, будувати щасливе майбутнє.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь