У бібліотечних закладах району проведені заходи з нагоди Всеукраїнського тижня права

Дата: 13.12.2018 18:28
Кількість переглядів: 1625

Фото без описуЗ 4 по 10 грудня в рамках  Всеукраїнського Тижня  права присвяченого Дню прав людини в районній бібліотеці та бібліотеках філіях проходив тиждень права «Правові знання-веління часу», метою проведення якого стало підвищення рівня правової культури населення та поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов'язків.

Тиждень права у районній центральній бібліотеці вже є традицією. Цьогоріч він включав заходи, що висвітлювали ресурси та можливості бібліотеки з надання кожному громадянину вільного доступу до фонду правових документів, а також роль бібліотеки у соціальній підтримці, правовій допомозі громадянам.

Відкриттям Тижня стала година спілкування «Лабіринтами права», яка була проведена в читальному залі районної бібліотеки. Всі присутні заходу мали змогу ознайомитись зі змістом основних статей Конституції, Законів України, історію створення Декларації прав людини. Доцільними були життєві приклади з проаналізованими конкретними ситуаціями та методами їх вирішення у правовому полі.

Продовженням тижня в бібліотеках сіл Томашівка, Полянецьке, Косенівка, Дубова стала вікторина «Запитання Феміди», учасникам якої було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Присутні дружно давали відповіді на запитання вікторини , а також самі задавали питання щодо своїх прав.

Факультет права, який пройшов під назвою «Мій улюблений світ – світ баз насильства», надав можливість всім присутнім ознайомитися з веб-ресурсами, які надають юридичну допомогу за галузями законодавства: конституційного, цивільного, трудового, сімейного, адміністративного, фінансового.

07 грудня до уваги  читачів в селах Ладижинка, Пугачівка, Колодисте, Танське, Фурманка було організовано експрес-перегляд літератури з права «Зупинись! Поміркуй! Зроби правильний вибір!», «Правові знання – веління часу», «Мої життя – моє життя», який надавав матеріали з різних галузей права, починаючи з історичних витоків і закінчуючи нинішнім станом прав людини і громадянина у суспільстві.

Тиждень закінчився проведенням районною бібліотекою правовового орієнтира «Є права у кожного із нас», який висвітлював  права дитини, молоді  в нашій країні та країнах світу, а правознавча вікторина «Права людини починаються з прав дитини» ще раз підтвердила гарний рівень правової освіченості наших читачів.

Тиждень права пройшов цікаво, змістовно, а головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки. Тематика днів правових знань сприяла підвищенню рівня правової культури учнів, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки.

Сподіваємося, що набуті навички користування правовими ресурсами бібліотеки стануть корисними для відвідувачів у подальшому навчанні.

За інформацією Уманської РЦБ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь