Бібліотеками району проводиться робота із соціальної адаптації переселенців

Дата: 13.12.2017 18:35
Кількість переглядів: 729

Наша країна переживає складну соціально-політичну ситуацію. Десятки тисяч людей в Донецькій та Луганській областях покинули свої домівки і тимчасово перемістилися в інші регіони нашої держави, в тому числі і в наш район. Кожна родина – це окрема сумна історія, яка шукає підтримки та взаєморозуміння. 

Бібліотеками району проводиться робота із соціальної адаптації переселенців. Організовані послуги з дозвіллєвого, інформаційного, правового забезпечення даної категорії. На базі Уманської РЦБ в Публічному центрі регіональної інформації створено папки з тематичним інформуванням: «Куди звернутися якщо ...», «Вимушеним переселенцям», «Рука допомоги – біженцям».

Люди заходять до бібліотек не тільки для того, щоб взяти почитати книжки, а й за добрим словом. Почути голос рідних через скайп-зв’язок чи надіслати товаришу електронного листа, або переглянути останні новини з рідних міст. Радіють, коли вдається хоч би здалеку побачити рідну домівку на світлинах чи відеокадрах. Таким сім′ям переселенців надаються послуги  безкоштовного скайп-спілкування з родинами в Ладижинській та Родниківській СБФ та РЦБ. Крім того, користувач Інтернет-центру РЦБ, завдяки наданим бібліотекою послугам, працевлаштувалась.

Районною бібліотекою також було проведено семінар-тренінг «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами» для бібліотечних працівників сільських бібліотек-філій.

Окрім звичайних бібліотечних послуг, разом з іншими установами і організаціями району, бібліотекарі Уманщини  збирали кошти та харчі, таким чином надавали допомогу людям, які опинились в скрутній ситуації.

За інформацією Уманської РЦБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь