Для Ладижинської опорної школи закуплено новий шкільний автобус

Дата: 20.07.2018 18:39
Кількість переглядів: 1248

20 липня в Ладижинській ЗОШ I-III ступенів, яка є опорним навчальним закладом в Уманському районі, відбулася радісна подія –  в якості цінного подарунка шкільній родині було вручено нового шкільного автобуса.

Фото без описуДля його придбання виділено 1 млн 850 тис. грн, що стало можливим завдяки співфінансуванню 50/50 районного бюджету (за рахунок субвенції сільських рад) з обласним. Купівлі транспортного засобу посприяв народний депутат України Антон Яценко. Автобусом будуть підвозитися учні з прилеглих сіл – Фурманки, Ропотухи, Шарино, Ятранівки, Рижавки та Городниці.

В урочистих заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, народний депутат України Антон Яценко, заступник голови районної ради Петро Бабкін, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, сільський голова села Ладижинка Сергій Цоколенко, сільські голови, депутати районної ради, працівники райдержадміністрації та райради, вчителі та учні школи.

Євгеній Михайлович привітав колектив школи із цією знаковою подією, зазначивши, що придбання нового шкільного автобусу є важливим для здобуття учнями якісної освіти. «Діти повинні із задоволенням ходити до школи. У них, як і вчителів, має бути можливість комфортно та безпечно доїхати на уроки та повернутися додому», – зазначив очільник району.

Водночас Євгеній Михайлович подякував народному депутату України Антону Яценку, Ладижинській сільській раді та сільським головам, які посприяли у закупівлі транспортного засобу.

Під дружні оплески присутніх голова районної державної адміністрації разом з народним депутатом та заступником голови районної ради перерізав жовто-блакитну стрічку, побажавши, аби довгоочікуваний дарунок став символом усього позитивного, завжди приносив тільки успіх та радість.

Взамін на гарний подарунок діти порадували усіх присутніх піснею та вирушили у подорож на новому комфортабельному автобусі.

У 2017/2018 в Ладижинській школі функціонувало 12 класів, навчалося 233 дітей. Школа нагороджена Дипломом ІІІ ступеня за участь в регіональному етапі Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці, м. Черкаси, 2017 рік. Із  2013 року школа працює над науково-методичною темою «Компетентне використання інтерактивних форм і методів навчання педагогами – умова забезпечення ефективної і якісної освіти».

У 2018/2019 навчальному році в опорному навчальному закладі Ладижинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів освітнім процесом буде охоплено 29 першокласників,  для цього відкриється два класи (1-А та 1-Б). За рішенням педагогічної ради  1-А  клас братиме участь у науково-педагогічному проекті «Інтелект України», 1-Б навчатиметься за програмою Нової української школи. Організація освітньої діяльності здобувачів початкової освіти сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини.

На базі школи проходять  районні семінари-практикуми та майстер-класи. Кабінет інформатики  є одним із кращих у районі, створено шкільний сайт, який в 2011 році зайняв ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі освітніх сайтів, а в 2016 році зайняв ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Найкращий сайт ЗНЗ», оголошений Інтернет-порталом рейтингу освітніх закладів України. Наразі в навчальному закладі проводяться ремонтні роботи та облаштування нових класних кімнат.

Після вручення автобусу за участю сільських голів, депутатів районної ради та керівництва школи було проведено круглий стіл, на якому піднято ряд важливих питань, які першочергово необхідно вирішити у Ладижинській школі, а це питання ремонту даху шкільної їдальні.

Цього дня очільник району також перевірив стан виконання ремонтних робіт у Ладижинській музичній школі.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь