«Реформа Нової української школи в Уманському районі чітко втілюється в життя» – Євгеній Данченко про готовність закладів освіти району

Дата: 13.12.2018 18:39
Кількість переглядів: 1665

З 1 вересня в нашій країні стартувала реформа «Нової української школи» для учнів 1-4 класів, впровадження якої закладає основу надання нової якісної освіти.

В Уманському районі ця реформа розпочалася вчасно у всіх закладах освіти. Наразі в районі функціонує 37 перших класів, в яких навчається 426 учнів. За освітньою програмою «Інтелект України» працює 5 класів.

На фінансування реформи початкової освіти «Нова українська школа» з державного бюджету передбачено кошти в сумі 1,8 млн грн.

Усі кабінети перших класів забезпечено сучасними меблями, ноутбуками, поновлюються дидактичними матеріалами. Окрім того, за рахунок залишку освітньої субвенції для початкової школи закуплено телевізори та принтери. На даний час до закладів освіти завозяться мультимедійні комплекси.

12 грудня голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко разом з начальником відділу освіти, молоді та спорту Борисом Бондарем здійснили виїзд в Оксанинський та Бабанський заклади освіти, з  метою перевірки забезпечення учнів усім необхідним відповідно до нових стандартів навчання.

Фото без опису

У ході візиту відвідано уроки в перших класах, під час яких  учителями продемонстровано нові форми і методи навчання. Гості переглянули оснащення кабінетів. Приємно було бачити радісні посмішки дітей та їх бажання здобувати нові знання.

Перебуваючи в стінах Оксанинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, очільник району відвідав заняття туристичного гуртка «Екстремали».

Оксанинський заклад освіти є опорним в районі зі спортивно-туристичної  роботи. Учні  закладу щороку захищають честь району з даного виду спорту на обласних  змаганнях та є переможцями.   

Відвідуючи Бабанську школу, яку визнано однією із трьох опорних закладів освіти району, увагу відвідувачів привернув кабінет ЛЕГО. Заняття в гуртку дає можливість учням демонструвати досягнення в галузі розвитку робототехніки та втілювати в життя власні ідеї та винаходи.

Бабанська ЗОШ I-III ступенів є опорною з таких предметів як економіка, фізика та астрономія. Тож приємним було цього дня також відвідати заняття учнів 9 класу, проведені у новому кабінеті математики,  який придбано на умовах співфінансування з обласним бюджетом загальною вартістю 128 тис. грн. 

Очільник району оцінив досягнення учнів та відзначив позитивні результати впровадження реформи «Нова українська школа» в освітній процес.

«Запровадження реформи початкової освіти, за підтримки Президента України Петра Порошенка в Уманському районі чітко втілюється в життя і є баченням того, що це забезпечує зовсім інший рівень знань» –  підсумував  голова Уманської РДА Євгеній Данченко.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь