Сили цивільного захисту відпрацювали імовірну надзвичайну ситуацію на військовій частині А/1588

Дата: 07.12.2017 18:41
Кількість переглядів: 1821

Фото без описуСьогодні, 7 грудня, проведено тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області та її ланок Уманського району і міста Умані у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А1588.

На навчаннях були присутні директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Маюров, заступник директора Департаменту - начальник управління захисту населення і територій Олександр Лещенко, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, начальник управління цивільного захисту облдержадміністрації Юрій Скоробогатов, голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, структурні підрозділи райдержадміністрації, керівництво та підрозділи органів місцевого самоврядування міста Умань, сільські голови. А також для обміну досвідом цього дня на Уманщину приїхали заступники голів райдержадміністрацій з усієї Черкаської області.

Мета навчань – вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі керівного складу, органів управління та сил цивільного захисту, підвищення готовності до виконання заходів з евакуації населення, а також практичне відпрацювання заходів з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення громадської безпеки і порядку в евакуйованих населених пунктах.

В ході теоретичної частини, яка проходила в Будинку рад, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко представив план евакуації населення району на випадок надзвичайних ситуацій внаслідок пожеж та вибухів  на військових об’єктах.

Як повідомив Євгеній Михайлович, у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А/1588 у зону ураження потрапляє 10 км Уманського району. А саме це 4 населених пункти Паланської об’єднаної територіальної громади – села Паланка, Городецьке, Кочубіївка, Кочержинці. Населення цих сіл потребуватиме  виконання заходів із екстреної евакуації. Безпечні райони визначені, евакуаційні дії налагоджені. 

Також охарактеризували свої напрямки роботи начальники спеціалізованих служб цивільного захисту населення.  

Практична ж частина тренувань проходила у селі Паланка, де було розгорнуто евакуаційний пункт на базі будинку культури. Евакуйоване населення з цього населеного пункту приймало село Полянецьке у загальноосвітньому навчальному закладі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь