Найріднішим на землі – нашим матерям – присвячується

Дата: 11.05.2018 19:04
Кількість переглядів: 2340

Щороку у другу неділю травня, що цьогоріч припадає на 13 число, в Україні відзначається День Матері. Це свято Божої Матері, Матері-України і рідної, найдорожчої всім нам неньки. Безумовно, це одне із найбільш зворушливих свят, бо кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе у своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами.

Минулого року в Уманському районі започаткували відзначення Дня матері на масштабному рівні. Ось і сьогодні, 11 травня, за ініціативи районної влади в Родниківському сільському будинку культури відбувся святковий концерт, приурочений цій події. На урочистий захід зібралися матері з усього району. Серед них – багатодітні матері; жінки педагоги, медики, працівники сільського господарства, соціальної сфери; працівники культури, бібліотекарі; матері-ветерани праці; матері, чиї діти віддали своє життя за захист України на сході; мати Героя Небесної Сотні; матері, які не дочекалися своїх синів з Афганської війни.

Свої привітання присутнім в залі жінкам висловили голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець та депутат районної ради, директор ТОВ «Прометей» Володимир Мальченко.

У своєму виступі очільник району Євгеній Данченко привітав усіх присутніх у залі жінок з цим святом, адже кожна з них з гордістю несе найблагородніше звання на землі – бути  мамою, берегинею роду і домашнього вогнища.

«На території Уманського району проживає більше 440 багатодітних родин, у яких виховується 1527 дітей. І попри свої щоденні турботи та обов’язки, жінка-мама успішно реалізує себе в усіх сферах життя, працюючи, як і виховуючи дітей, з повною віддачею. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість», – відмітив у своєму виступі Євгеній Михайлович.

Фото без опису

У ході заходу хвилиною мовчання було вшановано пам'ять синів Уманського краю, які поклали свої життя під час збройного конфлікту в Республіці Афганістан, Революції Гідності та в зоні проведення антитерористичної операції.

Теплі слова вдячності були адресовані матерям загиблих героїв. За зразкове виконання батьківських обов’язків та патріотичне виховання сина, справжнього героя, гідного громадянина своєї країни подяки, подарунки та квіти від районної державної адміністрації та районної ради отримали 8 матерів:

  1. Ірина РИЖАК – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Шарин);
  2. Валентина ПОЛІЩУК – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Родниківка);
  3. Марія ЦУРКАН – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Черповоди);
  4. Надія ГАВРИЛЮК – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Піківець);
  5. Лідія МЕРЕНКОВА – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Доброводи);
  6. Ганна НІЖЕНСЬКА – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Берестівець);
  7. Тетяна ЗВЕЗДОГЛЯД – матір загиблого учасника антитерористичної операції (с. Косенівка);
  8. Лідія СМОЛЕНСЬКА – матір загиблого Героя Небесної Сотні (с. Фурманка).

З нагоди свята жінок району вітали та відзначали подяками й квітами від Уманської райдержадміністрації та районної ради у різних номінаціях: багатодітна мати, трудівниці сучасності, орденоносці-ветерани, відданість справі та багато інших. Щирі вітання звучали на адресу жінок, які докладали і докладають значних зусиль для прогресивного розвитку освітньої, медичної галузей, галузі культури та соціальної сфери Уманщини.

Грошовими преміями та нагородами були відзначені лауреати призових місць різноманітних районних конкурсів (дитячого малюнка, листа та прози), що проходили у загальноосвітніх навчальних закладах Уманщини з нагоди Дня матері.

Переможцями конкурсу в номінації «Кращий твір образотворчого мистецтва» стали: І місце – Радченко Валентин, учень 8 класу Дмитрушківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, живопис (гуаш) «В переддень дива»; ІІ місце – Зозуля Анастасія, учениця 7 класу Танського НВК І-ІІ ступенів, техніка – живопис (гуаш), «Найдорожча пісня, з якою мати колисала»; ІІІ місце – Бабій Дарина, учениця 5 класу Бабанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, техніка – живопис (акварель), «Найдорожча».

Перемогу конкурсу листів до матері здобули: І місце – Цибенко Олександр, учень 8 класу Танського НВК І-ІІ ступенів, оповідання «З мами починається життя»; ІІ місце – Килинчук Маргарита-Ізабелла, учениця 10 класу Доброводівського НВК І-ІІІ ступенів імені Миколи Руденка, оповідання «Фіалкова сукня»; ІІІ місце – Зозуля Юлія, учениця 9 класу Доброводівського НВК І-ІІІ ступенів імені Миколи Руденка, оповідання «Лялька, що вміє розмовляти».

У конкурсі читців-аматорів на тему «Нехай у віках живе крилате, благословенне слово – Мати!», переможцями стали:  І місце – Цибенко Галина Іванівна (с. Танське) за декламацію вірша Ліни Костенко «Мати»; ІI місце – Печенюк Людмила Анатоліївна (с. Кочержинці) за декламацію вірша Галини Запарованої «Жінка у злинялій хустці»; ІІІ місце – Шуляк Анна Сергіївна (с. Черповоди) за декламацію вірша Віктора Геращенка «Моїй матері».

За кращий  авторський вірш про матір була нагороджена Матеєнко Надія Олексіївна (с. Піківець), вірш «Мамине жито».

Музичні дарунки для винуватців свята та всіх учасників святкового заходу підготували працівники районного центру культури і дозвілля, а також народні аматорські колективи району. Учасників урочистого зібрання частували запашним короваєм.

Протягом усього свята у фойє будинку культури діяла виставка декоративно-ужиткового мистецтва, представлена майстрами з усіх куточків району. Гості милувалися вишиваними рушниками, сорочками і картинами, малюнками учнів навчальних закладів району, виробами з бісеру, ляльками-мотанками, рукотворними прикрасами для волосся, в’язаними речами – усе це приносило естетичне задоволення та демонструвало багатство талантів нашого краю.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь