На позачерговій сесії районної ради депутатами прийнято ряд важливих питань

Дата: 30.10.2017 18:45
Кількість переглядів: 629

Фото без опису27 жовтня вібулася 23 позачергова сесія Уманської районної ради. Участь у її роботі взяв голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, сільські та селищний голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради.

Депутатським корпусом було розглянуто та схвалено ряд питань. Зокрема, цього дня були внесені зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки. Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич повідомив, що зміни до Програми передбачають виділення коштів у сумі 32,7 тис. грн для відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном громадянам, які згідно чинного законодавства мають право на пільги на 2017 рік та 100 тис. грн на надання одноразової грошової допомоги на дороговартісне лікування, протезування, придбання імплантантів, проведення операційних втручань, в т. ч. за межами України, громадянам, які зареєсторовані і проживають в Уманському районі.

З метою якісного проведення призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України депутатами підтримано внесення змін до районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки, а саме  збільшено суму фінансування на 32 тис. грн для оплати послуг на перевезення призовників до обласного збірного пункту м. Черкаси та придбання цінних подарунків (наручних годинників) з патріотичною символікою для відзнаки патріотичної молоді району, яка направляється для служби у Збройні Сили України.

Ще одним важливим питанням, яке цього дня пропонувалося до розгляду на сесії районної ради було внесення змін до районної комплексної Програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки. Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич повідомив, що зміни до Програми передбачають виділення коштів у сумі 55 тис. грн на харчування дітей учасників антитерористичної операції.

Сесією районної ради було також прийнято районну програму створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки. Розроблення програми зумовлене необхідністю подальшого створення умов для вільного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення, утримання в належному стані існуючих об’єктів та будівництво, при необхідності, нових.

Розвиток медичної галузі є пріоритетним у роботі районної влади, тому цього дня депутатами прийнято рішення про виділення 1008,986 тис. грн для фінансування Уманської центральної районної лікарні, в т. ч.:

- 350 тис. грн на придбання медикаментів та перев’язувальних засобів на лікування хворих під час епідемії грипу, в т. ч. придбання антибіотиків та противірусних лікарських засобів, дезінфікуючих засобів, рентгенплівки, засобів індивідуального захисту, виробів медичного призначення, тест-системи для діагностики грипу;

- 200 тис. грн на придбання програмного забезпечення для поліклінічного та приймального відділень центральної районної лікарні;

- 200 тис. грн на виготовлення проктно-кошторисної документації по капітальному ремонту відділення під розміщення ангіографа;

- 65 тис. грн на технічне обстеження та інженерно-геологічне вишукування несучих конструкцій.

У ході роботи сесії депутатським корпусом районної ради одноголосно було схвалено звернення до голови Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченка Ю.О. та депутатів Верховної Ради України Яценка А.В. і Полякова М.А. щодо підтримки визначення Уманської центральної районної лікарні основним закладом Західного госпітального округу Черкаської області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь