Черкащан закликають бути уважними на залізничному транспорті

Дата: 05.01.2018 08:14
Кількість переглядів: 688

Філія «Українська залізнична швидкісна компанія» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» (далі – філія «УЗШК» ПАТ «Укрзалізниця») є експлуатантом швидкісних поїздів Інтерсіті+ та Інтерсіті. Парк рухомого складу швидкісних поїздів складається з 10 електропоїздів HRCS-2 виробництва компанії «HYUNDAI Rotem», 2 електропоїздів ЕКр-1 «Тарпан» виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», 2 поїздів на локомотивній тязі виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» та 2 двоповерхових поїздів чеського виробництва «Skoda».

Наразі швидкісні поїзди Інтерсіті+ та Інтерсіті здійснюють рейси зі столиці України до Харкова, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Покровська, Костянтинівки, Одеси, Тернополя та інших обласних центрів, а також у міжнародному сполученні Київ – Перемишль. Щомісяця даними поїздами подорожують понад 400 тисяч пасажирів.

На жаль, під час курсування швидкісних поїздів трапляються випадки травмування громадян, що вимагає від районних держадміністрацій (виконавчого органу міської, районної у місті ради) проведення розслідування зазначених випадків з метою визначення їх обставин та причин (Порядок розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2001 № 270).

На підставі результатів розслідування розробляються заходи щодо запобігання подібним випадкам, а також щодо вирішення питань соціального захисту потерпілих.

Травмування громадян трапляються в першу чергу через недотримання громадянами правил безпеки на залізничному транспорті і як наслідок втрачається найцінніше – здоров’я та життя.

Філія «УЗШК» ПАТ «Укрзалізниця» з прикрістю повідомляє, що станом на 04.12.2017 під час слідування швидкісних електропоїздів трапилося 39 випадків травмування громадян швидкісними поїздами, з них 32 випадки зі смертельним наслідком.

Протягом 2017 року в Черкаській області швидкісними поїздами травмовано 1 громадянина зі смертельним наслідком.

Обставини випадку: 08.02.2017 близько 09 годин 19 хвилин на перегоні Перегонівка-Шевченко швидкісним поїздом № 732 сполученням Київ-Запоріжжя смертельно травмовано чоловіка, який збирався перейти колії перед рухомим складом. На звукові сигнали чоловік не реагував.

На сучасному етапі розвитку суспільства стало очевидним, що вирішення проблеми збереження життя та здоров’я людини, забезпечення її соціальних гарантій є визначальною ознакою суспільства, основою могутності держави. Тому серед основних напрямків реалізації державної політики у соціальній сфері набувають вагомого значення питання забезпечення безпеки життя і здоров’я людини у побуті, а також профілактика травматизму невиробничого характеру. Травмування та ушкодження здоров’я громадян у сфері не пов’язаній з виробництвом не лише істотно впливає на стан соціально-економічного розвитку України, але й становить значну загрозу для національної безпеки в соціальній сфері.

Філія «УЗШК» дуже занепокоєна випадками травмування громадян швидкісними поїздами. Проаналізувавши випадки травмування громадян швидкісними поїздами можна зробити висновок про те, що більшість випадків сталася внаслідок порушення потерпілими Правил поведінки громадян на залізничному транспорті, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.1995 № 903 та Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, затверджених наказом МТУ від 19.02.1998 №54, які зареєстровані в Мінюсті 22.07.1998 № 473/2913, а саме:

  • перехід залізничних колій у невстановлених місцях;
  • ходіння по залізничних коліях;
  • знаходження в стані алкогольного сп’яніння на території об’єктів залізничного транспорту.

Філією «УЗШК» проводиться наступна робота для попередження випадків травмування громадян швидкісними поїздами:

  • профілактично-роз’яснювальна робота серед учнів шкіл, коледжів, університетів, а також серед працівників підрядних організацій, екскурсантів та пасажирів;
  • у салонах швидкісних поїздів транслюються відеоролики щодо правил поводження громадян на залізничному транспорті;
  • по гучномовному зв’язку в салонах поїздів періодично проводиться оповіщення пасажирів щодо правил поводження громадян на залізничному транспорті;
  • розміщуються статті в бортових журналах, а також на соціальних сторінках філії «УЗШК»;
  • локомотивними бригадами швидкісних поїздів подаються звукові сигнали при наближенні поїзда до станції або при виявленні громадян поблизу залізничних колін.

Незважаючи на проведену роботу, кількість травмованих громадян залишається високою.

У разі потреби в будь-яких матеріалах та консультаціях з даного питання просимо звертатися до відділу охорони праці філії «УЗШК» ПАТ «Укрзалізниця» за телефоном: (044) 465 23-66.

 

За інформацією Філії «Українська залізнична швидкісна компанія» ПАТ «Українська залізниця»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь