«Посилюватимемо командну роботу задля вирішення питань галузі», – Тарас Висоцький аграрникам Черкащини

Дата: 18.06.2019 10:08
Кількість переглядів: 565

Результати втілення обласних програм АПК та актуальні питання галузі обговорили на виїзному засіданні у Звенигородці під головуванням першого заступника очільника області Тараса Висоцького. Комунікацію між районними управліннями АПК, екології, Держпродспоживслужби та обласною владою надалі лише посилюватимуть, а такі зустрічі стануть традиційними.

Фото без опису

Наради у форматі бесід мають на меті, насамперед, виявити проблемні питання, напрацювати раціональні кроки з їхнього вирішення, каже посадовець. Окрім особистих зустрічей, учасники наради налагоджуватимуть й спілкування через соціальні мережі, аби оперативно вирішувати ті чи ті питання.

– Ця зустріч перша, втім не остання, – наголосив Тарас Висоцький. – Насамперед маю на меті виявити результативність районних комісій, де працюють фахівці АПК, екології, Держпродспоживслужби, з’ясувати проблемні питання. В цілому на рівні Черкащини ми всі разом маємо командно співпрацювати, обмінюватися позитивним досвідом. Кожен район також зможе порушити актуальні для себе ситуації, аби спільно напрацювати кроки задля їхнього ефективного вирішення.

На першому засіданні, зокрема, обговорили можливості утилізації та перезатарення непридатних та невідомих пестицидів в семи районах області. Наразі найбільше захоронення таких речовин – у смт Єрки. Тут на полігоні зберігається 240 тонн цих небезпечних речовин. В області розглядають можливості утилізації пестицидів загалом по Черкащині. Зокрема завдяки залученню державних коштів.

Водночас нині гостро стоїть питання інформування пасічників про обробіток посівів засобами захисту рослин. Оскільки польові роботи в розпалі, а хімічні речовини, якими окроплюють рослини на полях, часто стають причиною загибелі бджіл. Тож на нараді напрацювали ефективний алгоритм сповіщення про це пасічників. Окремою темою для обговорення стало питання сертифікації пасік. Нині в області неофіційно виробляють мед понад три тисячі медовиробників, тоді як офіційно зареєстровані лише більше двохсот.

Обговорили й дієвість обласних програм «Боротьби з амброзією полинолистою» та «Запобігання виникненню захворювань домашніх свиней африканською чумою та інших інфекційних хвороб тварин, утворення резервного фонду матеріально-технічних засобів на випадок виникнення вогнища захворювання».

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь