Бібліотекарі району удосконалювали вміння з популяризації краєзнавства

Дата: 27.03.2018 10:47
Кількість переглядів: 770

«Сьогодні спостерігається значне пожвавлення інтересу місцевої громади до вивчення історії свого краю», - такими словами розпочала семінар-практикум «Бібліотечне краєзнавство в контексті розвитку культури та туризму рідного краю» директор районної центральної  бібліотеки   Кравчук Любов Миколаївна.

Фото без описуМи народилися і живемо в Україні. Тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Без знання минулого неможливо побачити майбутнє. Упродовж століть наш народ безупинно творив своє, тільки йому властиве духовне середовище, наповнюючи його своєрідними обрядами, глибоко змістовними народними традиціями. Тому головна мета бібліотечних закладів на сьогоднішній день - популяризація краєзнавчих досліджень, залучення широких мас громадськості до національної культурної спадщини, сприяння формуванню у громадян почуття відповідальності за збереження духовних багатств та розвитку творчих здібностей особистості на основі місцевих традицій та професійного мистецтва.

Чи знаємо ми добре свій край? Питання не просте. Час високих технологій, бурхливого попиту інформацій віддаляє молоде покоління від пізнання краси рідного отчого краю. Не кожна молода людина знає історію свого села, видатних людей минулого, тих, хто творить новітню історію рідного краю, черпають натхнення з духовної криниці минулого. Саме тому надзвичайно важливим завданням, яке постає перед бібліотечними працівниками на сучасному етапі є розвиток туристичного краєзнавства, формування і розповсюдження інформаційних матеріалів про той чи інший об’єкт, населений пункт, особистість тощо. В цьому плані для учасників семінару були корисними практичні поради  методистів ЦРБ щодо форм, методів, напрямків роботи з даного напряму. Перед працівниками було поставлено ряд завдань по збору матеріалів про майстрів народних промислів, творців місцевого фольклору, легенд, приказок, загадок, приповідок та пісень рідного села.

В ході практикуму доцільною була практична допомога бібліографа І категорії Харишук В. І. по створенню картотеки талановитих людей свого села, краю. Окрім того, учасники семінару–практикуму мали змогу переглянути відеоролики, відзняті та представлені користувачами бібліотек на різні конкурси, а також одержати консультації щодо їх створення та озвучення.

За інформацією Уманської РЦБ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь