Євгеній Данченко відзвітувався про 100 днів роботи на посаді голови РДА

Дата: 29.12.2017 11:04
Кількість переглядів: 972

Відкритість роботи державних органів є запорукою ефективності державної політики, а абсолютна прозорість комунікацій між владою і громадськістю дозволить отримувати якісний зворотній зв’язок. Таку позицію має Євгеній Данченко, який з 19 вересня 2017 року Указом Президента був призначений на посаду голови Уманської районної державної адміністрації.

Тож цими днями він провів прес-конференцію для місцевих та регіональних засобів масової інформації, в якій прозвітувався про 100 днів своєї роботи.

Як для роботи на перспективу ювілей, звісно, незначний, та навіть за такий короткий час Євгенію Михайловичу вдалося досягнути певних результатів і що важливо – визначити пріоритети в діяльності та націлити на їх виконання свою команду – працівників райдержадміністрації, заручитися підтримкою органів місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадськості. Менеджерський талант керівника великого промислового підприємства, активна депутатська та громадська діяльність, освіта в Національній академії державного управління при Президентові України сформували в Євгенія Данченка чітке бачення того, що необхідно для успішного розвитку району.

І закономірно, першим пріоритетом стало ефективне наповнення районного бюджету, адже від цього залежить повноцінне фінансування закладів освіти, охорони здоров’я, які в кінцевому результаті зможуть надавати якісні послуги жителям Уманського району, поліпшення інфраструктури населених пунктів, ремонти ФАПів, шкіл, інших об’єктів соціальної сфери, водозабезпечення  та будівництво доріг.

Говорячи про бюджет 2017 року, Євгеній Данченко відмітив, що виконання показників доходної частини бюджету та мобілізація коштів проходила в умовах фінансової та економічної кризи. Проте владі району вдалося правильно і об’єктивно організувати роботу щодо наповнення доходної частини місцевих бюджетів, використавши для цього податкову базу, створену у промисловому та сільськогосподарському виробництві, залучити додаткові резерви за рахунок ефективного використання земель усіх категорій.

За 11 місяців 2017 року до місцевих бюджетів мобілізовано 170,9 млн грн власних та закріплених доходів, що становить 104,9 відсотка до уточнених показників на звітний період (162,9 млн грн). Понад планові показники надійшло 8 млн грн податків і платежів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 26,5  млн грн або на 18,4 відсотка.

Другий пріоритетом в роботі Євгенія Данченка стала реалізація Стратегічного плану розвитку району до 2020 року.

«Розробка Стратегічного плану – це одне з моїх перших доручень на посаді голови РДА. Основною метою було визначення пріоритетних напрямів розвитку  району на довгостроковий період та здійснення планомірних і послідовних заходів з максимального наближення рівня життя мешканців району до європейських стандартів за рахунок збалансованого використання внутрішнього і зовнішнього потенціалу», - зазначив Євгеній Михайлович.

Власне, цей другий пріоритет насправді є другим, третім, четвертим і п’ятим. Адже саме стільки напрямків має Сратегічний план розвитку району:

покращення медичного обслуговування населення;                                            

• покращення якості питної води в населених пунктах;                                            

• розвиток освіти та спорту;

• зростання конкурентоспроможності економіки населених пунктів.

Актуальність медичного питання плану стратегічного розвитку – це реформування галузі охорони здоров’я району і одним із головних його етапів є створення госпітального округу на базі Уманської центральної районної лікарні. Очільник району повідомив, що у планах на 2018 рік визначено:

- реконструкцію поліклінічного відділення центральної районної лікарні з метою створення агіографічного відділення;

- придбання апарату ультразвукової діагностики для стаціонарних відділень лікарні;

- придбання медичного обладнання для операційного блоку акушерсько-гінекологічного відділення;

- придбання серверного обладнання для впровадження програми інформатизації системи охорони здоров’я;

- закупівля програмного забезпечення для запровадження програми інформатизації в центральній районній лікарні;

- відкриття скринінгового центру «Здоров’я жінки»;

- капітальний ремонт та облаштування приймально-діагностичного відділення центральної районної лікарні;

- придбання фібробронхоскопу для діагностичного відділення центральної районної лікарні.

Багато роботи вже вдалося виконати протягом вересня-грудня цього року. Для Уманської центральної районної лікарні з місцевого бюджету виділені кошти на загальну суму понад 4 млн 300 тис. грн. Придбано вкрай необхідного медичного обладнання на загальну суму майже 2 млн 240 тис. грн. На інші товари, послуги та ремонтні роботи спрямовано понад 2 млн 100 тис. грн.

14 листопада 2017 року на сесії районної ради затверджені представники для делегування до Госпітальної ради – завідувач травматологічним відділенням Уманської ЦРЛ Судакевич Валентин Григорович та голова спілки аграріїв Уманського району, ТОВ «Прометей» с. Аполянка Мальченко Володимир Петрович.

В листопаді також затверджена проектно-кошторисна документація на проведення ремонтних робіт в головному корпусі Уманської ЦРЛ для влаштування ангіографічного відділення. У 2018 році заплановано провести капітальний ремонт приміщення для розміщення відділення, а також очікуємо на виділення ангіографа для Уманської ЦРЛ відповідно постанови Кабінету Міністрів України.

Станом на 20 грудня на завершальному етапі знаходяться  ремонтні роботи приміщень поліклінічного відділення ЦРЛ для розміщення скринінгового центру «Здоров’я жінки», який розпочне свою роботу з січня 2018 року. Для облаштування даного центру медичним обладнанням з місцевого бюджету були виділені кошти в сумі 175 тис. грн.

На виконання обласної програми «Інформатизація» в центральній районній лікарні завершені роботи з проведення локальної мережі в структурних підрозділах, придбано комп’ютерне та серверне обладнання, а також  програмне забезпечення Доктор Елекс та 30 робочих місць. 24-25 грудня проведено навчання медичного персоналу ЦРЛ для роботи в електронній системі реєстрації пацієнтів і на даний час медичні працівники поліклінічного відділення працюють в тестовому режимі.  Протягом 2018 року заплановано придбати ще 60 робочих місць та 70 одиниць принтерів.

«Великий акцент ми робимо і на розвитку первинної медицини, - наголосив Євгеній Данченко. - Адже у 2018 році згідно медичної реформи КЗ «Уманський районний центр ПМСД» Уманської районної ради переходить на нову модель роботи, коли гроші йтимуть за пацієнтом».

Протягом вересня-грудня цього року уже виконано суттєвий об’єм робіт. Закуплено гематологічний аналізатор в амбулаторію загальної практики – сімейної медицини смт Бабанка. На даний час тривають ремонтні роботи по реконструкції та капітальному ремонту даної амбулаторії.

Реконструйовано та відкрито ФП в с. Фурманка. Відкрито у новому приміщенні ФП с. Коржовий Кут. Відремонтовано маніпуляційний кабінет в ФП с. Острівець.

Були виділені кошти для закупівлі дверей та решіток на вікна в Уманську амбулаторію, які вже встановлені. Також  в даній амбулаторії триває ремонт  приміщень.

Для впровадження медичної інформаційної системи в Уманському районі проведено інтернет-мережу в Уманську амбулаторію ЗПСМ, в АЗПСМ с. Юрківка, в ФАП с. Громи. По закладах охорони здоров’я району продовжуються роботи щодо проведення інтернет-мережі та закупівлі комп’ютерної техніки.

Були виділені кошти для проведення ремонту 3 автомобілів (смт Бабанка, с. Дубова, Уманська АЗПСМ). Також для належного функціонування автомобільного парку були закуплені запасні частини для всіх авто медичних установ району.

«Особливо важливим питанням, яке я взяв під особистий контроль, є забезпечення достойних умов праці молодих лікарів, зокрема, забезпечення їх житлом. За мого сприяння виділені кошти на ремонт службового житла для молодого лікаря, яке знаходиться за адресою с. Піківець, вул. Робітнича, 32», - повідомив журналістам Євгеній Михайлович приємну новину.

На умовах співфінансування з представниками бізнесу району виділені кошти з районного бюджету для закупівлі авто в АЗПСМ с. Юрківка. 28 грудня легковий автомобіль RAVON R4 переданий амбулаторії.

За клопотання Євгенія Данченка виділяються кошти для придбання безкоштовних медикаментів за рецептами сімейних лікарів.

Покращувати якість питної води в населених пунктах Євгеній Данченко планує шляхом будівництва водогонів. А саме в селах Полянецьке, Гродзево, Краснопілка, Дмитрушки, Родниківка, Ладижинка, Ропотуха, Фурманка та Аполянка. Орієнтовна загальна сума робіт – майже 19 млн грн.

Розроблено план підвищення якості освітніх послуг. Насамперед, для цього необхідно провести оптимізацію мережі навчальних закладів. Планується створити 8 опорних потужних закладів загальної середньої освіти у селах Дубова, Ладижинка, Паланка, Доброводи, Дмитрушки, Юрківка, Бабанка, Родниківка.

 4 заклади середньої освіти I-III ступенів будуть в селах Колодисте, Полянецьке, Старі Бабани, Сушківка.

15 закладів середньої освіти I-II ступенів в селах Краснопілка, Посухівка, Гереженівка, Кочержинці, Громи, Собківка, Танське, Шарин, Черповоди, Городецьке, Іванівка, Кочубіївка, Оксанино, Текуча, Косенівка.

7 закладів середньої освіти I ступеня в селах Антонівка, Гродзево, Пугачівка, Рижавка, Берестівець, Городниця, Ятранівка.

Зрозуміло, головне в цих змінах – забезпечити якісний підвіз дітей. На умовах співфінансування планується закупити шість шкільних автобусів на суму 10,8 млн грн (кошти обласного та районного бюджету).

Планується поновити та осучаснити комп?’ютерною технікою та закупити ліцензійне програмне забезпечення для опорних шкіл (орієнтовна вартість - 1,5 млн грн), придбати сучасні навчальні кабінети (орієнтовна вартість – 3,6 млн грн). 

За ІV квартал 2017 року зміцнено матеріально-технічну базу та осучаснено  зміст навчальних кабінетів. Придбано:

- кабінет математики (Ладижинська ЗОШ І-ІІІ ступенів -16964 грн);

- комп’ютерне обладнання (Краснопільський НВК – 20 тис. грн; Косенівський НВК І-ІІІ ступенів та Колодистенська ЗОШ – 118992 грн; Бабанська ЗОШ – 297 тис. грн);

- набір «ЛЕГО» (398192 грн), кабінети фізики хімії та біології Родниківська ЗОШ.

Протягом жовтня-грудня 2017 року виконані роботи з ремонту:

- внутрішньої системи опалення в Доброводівському НВК – 470 тис. грн, Кочержинському НВК – 32,8 тис. грн;

- 1230 м. кв. покрівлі в Бабанській ЗОШ – 614,416 тис. грн;

- підвального приміщення Родниківської ЗОШ – 253,144 тис. грн.

 Замінено:

- 2 котли на твердому паливі в Полянецькій ЗОШ – 92,14 тис. грн, Колодистенській ЗОШ – 76,87 тис. грн;

- 16 дверних та 19 віконних блоків у Кочержинському НВК – 99,677 тис. грн;

- змонтовано 441м. кв. підвісної стелі у Полянецькій ЗОШ – 187,185 тис. грн.

Щодо розвитку спорту, у стратегічних планах:

- побудувати футбольні поля зі штучним покриттям в селах Родниківка та Паланка (орієнтовна вартість 3,0 млн грн за рахунок державного та сільських бюджетів).

- провести реконструкцію стадіонів в селах: Собківка (орієнтовна вартість 500 тис.грн.) Ладижинка (орієнтовна вартість 700 тис.грн.) та Ропотуха (орієнтовна вартість 700 тис.грн.)

- придбати спортивний інвентар та спортивну форму для спортсменів-учасників обласних та Всеукраїнських змагань.

Ще одним пріоритетним напрямком Стратегії є зростання конкурентоспроможності економіки населених пунктів, який має сприяти діяльності суб’єктам господарювання в реалізації економічно і соціально значущих для району інвестиційних проектів із залученням усіх джерел фінансових ресурсів.

З метою участі у конкурсі проектів, які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку в 2018 році  підготовлено та зареєстровано на он-лайн платформі Мінрегіону України 10 проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися в 2018 році за рахунок коштів ДФРР на загальну суму 16,5 млн грн. Це проекти реконструкції та будівництва водогонів, придбання медичного обладнання для Уманської ЦРЛ, реконструкція нежитлової будівлі (школи) під Будинок школяра та молоді в с. Родниківка.

Євгеній Михайлович зауважив, що до його приходу на посаду жодного проекта не було зареєстровано в ДФРР.

Окрім цього, очільник району охарактеризував стан соціальних виплат, галузі культури, аграрної промисловості, цивільний захист населення, розповів як здійснюється робота зі зверненнями громадян та відповів ще на ряд запитань журналістів.

А в підсумок зустрічі голова райдержадміністрації зазначив: «За 100 днів перебування на посаді вдалось вивести район у публічну площину. Уманщина заробляє репутацію та демонструє свій потужний інноваційний потенціал, готуються нові програми розвитку району. Попереду — багато завдань. Життя ставить нагальні питання і вимагає такого ж їх вирішення. Впевнений, що спільними зусиллями, всією громадою, ми зможемо забезпечити розвиток та процвітання Уманського району».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь