Колегія Уманської РДА розглянула важливі питання життєдіяльності району

Дата: 18.12.2018 11:17
Кількість переглядів: 991

14 грудня відбулося чергове засідання колегії Уманської районної державної адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Євгенія Данченка.

Участь у ньому взяли заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, сільські голови, начальники управлінь, відділів, служб райдержадміністрації, представники громадськості.

Фото без опису

На порядок денний виносилося шість питань:

  1. Про схвалення районного бюджету на 2019 рік.
  2. Про стан водопостачання населених пунктів району.
  3. Про легалізацію заробітної плати, детінізацію економіки на території району, зайнятості населення, та погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України.
  4. Про стан боротьби із злочинністю та правопорушеннями, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян.
  5. Про роботу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації у 2018 році та завдання на 2019 рік.
  6. Про програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік.

Обсяг доходів районного бюджету на 2019 рік прогнозується у сумі 264,6 млн грн, в тому числі власні та закріплені доходи загального фонду – 50,8 млнгрн,  спеціального фонду – 2,7 млн грн, базова дотація – 3,3 млн грн, дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 9,3 млн грн, освітня субвенція – 45,8 млн грн, медична субвенція – 15,6 млн грн, інші субвенції з державного бюджету – 136,7 млн грн, субвенції з обласного бюджету – 360,8 тис. грн, – поінформував, виступаючи з першого питання, начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк.

Основним джерелом надходжень до загального фонду районного бюджету залишається податок з доходів фізичних осіб, питома вага якого становить 98,7 % від прогнозного показника доходів загального фонду 2019 року.

Обсяг видаткової частини проекту районного бюджету на 2019 рік визначено у сумі 264,6 млн грн, з яких 261,8 млн грн – видатки загального фонду та 2,7 млн грн – видатки спеціального фонду.

На фінансування заходів та утримання закладів освіти передбачено коштів у сумі 70,6 млн грн, що складає 54,5 % від загального обсягу видатків загального фонду (без врахування міжбюджетних трансфертів), охорони здоров’я – 27,5 млн грн (21,1%), соціального захисту та соціального забезпечення – 8,6 млн грн (6,7 %), культури і мистецтва – 5,5 млн грн (4,3 %), фізичної культури і спорту – 199,3 тис. грн (0,2%), державне управління – 3,2 млн грн (2,4 %), інші видатки – 14 млн грн (10,8 %), з них трансферти сільським та селищному бюджетам на утримання дошкільних навчальних закладів, установ культури у сумі 13,3 млн грн.

На 2019 рік також враховані видатки на фінансування районних програм соціального спрямування, а саме на фінансування районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки пропонується надати бюджетні призначення у сумі 533,8 тис. грн; на виконання районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2020 роки передбачено бюджетні асигнування у сумі 414,3 тис. грн.

Микола Івасюк наголосив на тому, що при співпраці з бізнесом, депутатським корпусом, селищним та сільськими головами при безпосередній участі працівників фіскальної служби та структурних підрозділів райдержадміністрації, виконання районного бюджету у 2019 році буде забезпечено.

Доповідаючи про стан водопостачання населених пунктів району, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова повідомила, що на території району з 45 населених пунктів мають централізовану систему водопостачання 32. Протяжність водопровідних мереж району складає 277,48 км. Станом на 1 грудня 2018 року потреба у будівництві, реконструкції та капітальному ремонті мереж складає 194,8 км, що становить 70 %.

Централізованим водопостачанням забезпечено лише 67 % населення району, решта населення споживає воду з колодязів та локальних свердловин. На території району функціонують 39 локальних водогонів в 12 селах району, а саме: Дубова,  Іванівка, Сушківка, Свинарка, Піківець, Дмитрушки, Пугачівка, Черповоди, Аполянка, Текуча, Родниківка та Шарин. В Уманському районі функціонують 6294 криниці, з них громадських 215.

Протягом 2018 року з метою покращення постачання населенню якісної питної води проводилися наступні роботи – будівництво водопровідних мереж в селі Гродзеве на суму 649,060 тис. грн, прокладено 1,2 км; будівництво водопостачання від свердловини № 1598 в селі Краснопілка, побудовано 3,04 км мереж на суму 1212,5 тис. грн; будівництво напірного водопроводу села Полянецьке, побудовано 4,6 км сільського водогону та встановлено водонапірну вежу на суму 559,8 тис. грн; розпочато будівництво водогону в селі Фурманка, протяжністю 8 км мереж, вартість якого складе 2,6 млн грн; проведено ремонт водопровідних мереж у населених пунктах Гереженівка,  Острівець та Ятранівка на загальну суму 81,2 тис. грн.

Про легалізацію заробітної плати та детінізацію економіки на території району, зайнятість населення, та погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України розповів начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич. Зокрема, він зазначив, що середньомісячна заробітна плата по району за ІІІ квартал 2018 року становить 8502 грн. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року середньомісячна заробітна плата зросла на 1857 грн., що становить 29 відсотків росту (за ІІІ квартал 2017 року – 6645 грн). Район посів 4 місце серед 20 районів області.

Також виступили з цього питання директор Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Василь Скрипник та начальник відділу призначення і перерахунку пенсій №17 Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Анатолій Кузнець.

Зокрема,  Василь Федорович повідомив, що впродовж січня-листопада 2018 року послугами Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості користувалися 1953 безробітних, що на 131 особу менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Заявлено про потребу та подано до служби зайнятості 1115 вакансій 241 роботодавця (у минулому році 973 вакансії 220 роботодавців). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 4105 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 2 безробітних.

За сприяння районної філії працевлаштовані 1127  незайнятих громадян, в тому числі 706 осіб, які мали статус безробітного, 375 осіб, які перебували на обліку, 46 безробітних працевлаштувались самостійно. Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних:  жінок – 228, молоді до 35 років – 174 особи, 268 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Про стан боротьби із злочинністю та правопорушеннями, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян доповів начальник Уманського відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління національної поліції України в Черкаській області Максим Поліщук.

З кожного обговореного питання колегія прийняла відповідні рішення. Членами колегії також схвалено проект програми економічного і соціального розвитку району на 2019 рік та звіт про роботу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації у 2018 році та завдання на 2019 рік.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь