І у мене є питання чому корупціонери не сидять, але в повноваженнях Президента немає права дзвінком до судді запроторювати за грати – Петро Порошенко

Дата: 18.04.2019 11:26
Кількість переглядів: 716

Під час спілкування з громадськими активістами та представниками громадських ініціатив в ефірі «Суспільного телебачення» Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості продовження реформи системи правосуддя в Україні.

Фото без опису

Глава держави зазначив, що при підготовці та реалізації судової реформи був використаний найкращий світовий і європейський досвід. «Кожна літера судової реформи пройшла експертизу Венеціанської комісії», - сказав Петро Порошенко та подякував громадським активістам за роботу в цьому напрямку.

Президент також зазначив, що роботу Верховного суду, який пройшов реформування, на сьогодні можна оцінювати «скоріш позитивно», попри справедливу критику громадськості щодо роботи всієї судової системи України. «Там немає таких скандалів чи жахливих рішень, які супроводжували старий Верховний суд», - додав він.

«Я не кат і не суддя. І в повноваженнях Президента, принаймні Президента Петра Порошенка, немає  права дзвінком телефону до судді запроторювати за грати. Те, чого від мене вимагають… Я як раз проти цього боровся. Ми європейська країна. І суд має бути незалежним. І питання – чому корупціонери не сидять, у мене таке саме до керівників антикорупційних структур», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави також зазначив, що в розслідуванні багатьох антикорупційних справ присутній політичний та іміджевий чинник, коли «деякі активісти і навіть прокурори, йдуть на прес-конференції. «І в результаті знищують справи, знищують відповідні структури», - сказав він.

Президент наголосив на важливості завершення судової реформи в судах першої інстанції та застеріг громадськість від спроб повернення «старої судової системи часів Януковича».

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь