Cімейні фермерські господарства. Правові межі

Дата: 25.04.2019 11:26
Кількість переглядів: 808

Для підтримки розвитку сімейних фермерських господарств Верховною радою України було прийнято Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств" № 2497 від 10.07.2018 року, який вступив в силу 15 серпня 2018 року.

Відтепер селяни, які займаються товарним сільськогосподарським виробництвом можуть стати повноцінними підприємцями та отримувати ряд переваг. Офіційний підприємницький статус за пільговим оподаткуванням дозволяє їм виходити на нові організовані ринки та збільшувати свої прибутки.

Особливості створення та діяльності сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи врегульовані статтею 8–1 Закону України «Про фермерське господарство».

Крім того, сімейні фермерські господарства зможуть долучитися до державних програм підтримки та розвивати свій бізнес.

Підтримка від держави

Закон вказує, що всі створені сімейні ФГ мають право на фінансову підтримку у вигляді державної допомоги. Вона являє собою сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державного страхування.

Фінансова підтримка надається сімейному фермерському господарству виключно за умови, що його голова сплачує за себе та за кожного з членів свого фермерського господарства (якщо вони не підлягають страхуванню на інших засадах) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Держава компенсує від 90% із поступовим щорічним зменшенням до 10% від суми мінімального єдиного внеску на загальнообов'язкове державного страхування  для голови ФГ та його членів протягом 10 років від реєстрації. Компенсація відбувається за рахунок коштів з держбюджету.

Загалом Закон створює дійсно привабливі умови для створення сімейних ФГ. Зараз громадяни, які займаються агропромисловою діяльністю, можуть стати рівноправними учасниками аграрного ринку.

 

За інформацією управління агропромислового

розвитку Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь