Дорога життя – дороге життя

Дата: 12.02.2018 11:40
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

З отриманням повідомлення про очікувану сильну негоду  (так зване штормове попередження) на період 8-9 лютого голова райдержадміністрації  8 лютого провів засідання районного оперативного штабу  із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення в осінньо-зимовий період, запобігання  виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Непокоєння викликав попередній прогноз, що показав вірогідність утворення ожеледиці на дорогах, а зміна температур з плюса на мінус на фоні мокрого снігу та дощу могла призвести до утворення ожеледі на лініях електропередач та деревах, що спричинило б масові відключення від електропостачання.

Для допомоги у обслуговуванні ділянки доріг міжнародного та національного значення М-05 Київ – Одеса, М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань  у межах Уманського району заплановано залучення сил і засобів  Жашківського, Маньківського, Монастирищанського, Христинівського районів та Тальнівського районів. На допомогу прибуло 2 екіпажі Управління патрульної поліції ДПП в Черкаській області у складі 6 осіб для роботи по організації безпеки руху.

Оперативним штабом відпрацьовано перелік ділянок автодоріг, де найчастіше  утворюються затори, а також визначені підприємства, які надаватимуть посильну допомогу у ліквідації цих заторів за участю великовагового транспорту.

Циклон та його атмосферні фронти зумовили  8 лютого на Черкащині ускладнення погодних умов. По всій області пройшли опади у вигляді льодяного дощу, мокрого снігу та дощу. Лідером по кількості опадів – 15 мм та висоті снігового покриву – 15 см є Уманський район. Тому увечері того ж дня проведено наступне засідання  щодо ходу ліквідації наслідків негоди.

У засіданнях брали участь головний інженер ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» Данкевич І.В., начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Демиденко В.І., директор ДП «Черкаський облавтодор» Левченко Р.В., заступник начальника УДСНС України  у Черкаській області  Горобець О.І., старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції ДПП в Черкаській області Безуглий О.В.

На черговому засіданні штабу, проведеному уже 9 лютого, підведено підсумки виконання робіт. Відмічається, що досвід роботи штабу вплинув на оперативність вирішення проблемних питань, сприяв тому, що повної зупинки руху не допущено.

Усе це досягнуто об’єднаними зусиллями облдержадміністрації та райдержадміністрації, обласних та районних підрозділів,  а також завдяки безвідмовній допомозі керівників підприємств району, що надавали техніку та працівників для виконання робіт. Так незмінно допомагають у ліквідації заторів Уманська філія ПрАТ «Райз-Максимко»,  ДП «Умань-Агро», ТОВ «Аграрій СВПП», ДП «Уманське лісове господарство», ПП «Якименко», ОВ «Мікоген-центр», ТОВ «Прометей». Не байдужими до проблем району є приватні підприємці із с.Оксанина – Гевель Віктор Васильович, Панчук Юрій Дмитрович, які щоразу відгукуються і силами  власної техніки  допомагають у забезпеченні руху на ділянці а/д М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка біля рідного села. Тож усім велика шана і подяка.

Фото без опису

Водночас Уманська райдержадміністрація звертається до учасників дорожнього руху із проханням щодо не уклінного дотримання правил дорожнього руху. Дуже важливо водіям проводити повний техогляд та ремонт автотранспортних засобів, заміну гуми відповідно до сезону та зношеності, не виїжджати на маршрут при очікуваному сильному ускладненні погодних умов, врешті решт, стомленим водіям життєво необхідно повноцінно відпочивати, щоб не спричинити дорожньо-транспортну пригоду. Пішоходам необхідно переходити дорогу лише у визначених місцях, бути уважними при переході. Кожному учаснику дорожнього руху слід   пам’ятати, що від їх дій залежить не лише їх власне життя та здоров’я, але і життя інших людей.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту

та оборонної роботи райдержадміністрації      

В.С.Сакал                                                            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь