Результати роботи скринінгового центру «Здоров’я жінки» центральної районної лікарні за місяць свого існування

Дата: 23.03.2018 12:20
Кількість переглядів: 2677

Скринінговий центр «Здоров’я жінки» в Уманській центральній районній лікарні, який розпочав свою роботу з 19 лютого поточного року, має вже свої результати роботи. І не дивлячись на те, що він пропрацював лише один місяць, кількість обстежень, які проведено жінкам, досягає вже 1000 (ультразвукова діагностика – 364 обстеження, відеокольпоскопія – 281 обстеження, мамографія – 261 обстеження).

І це гарні показники, адже профілактика захворювань у жінок – це запорука здорової нації.

Фото без описуПередувало відкриттю скринінгового центру прийняте рішення Черкаської обласної ради щодо профілактики та раннього виявлення злоякісних захворювань молочної залози та жіночих статевих органів, адже ці показники є не найкращими як у Черкаській області, так і в цілому по Україні. Даний проект реалізований за рахунок співфінансування державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету у співвідношенні 50/50, на який з обласного бюджету за сприяння народного депутата України Антона Яценка були виділені кошти в сумі 950 тисяч гривень. Загальна вартість одного проекту складала близько 3 мільйонів гривень.

Для відкриття скринінгового центру «Здоров’я жінки» на Уманщині, а саме в Уманській центральній районній лікарні, для співфінансування обласному бюджету були виділені субвенційні кошти з таких районів як Уманський, Жашківський, Христинівський, Монастирищенський, Тальнівський та м. Умань. Виділені кошти були використані на придбання стаціонарного цифрового мамографічного комплексу, стаціонарного УЗД-апарату та кольпоскопу з цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням.

Ремонтні роботи для облаштування скринінгового центру в центральній районній лікарні були проведені за кошти місцевого бюджету, на які виділено майже 322 тисячі гривень. Роботи включали в себе:безпосереднє проведення ремонтних робіт, облаштування вентиляційної системи в кабінеті мамографії, виготовлення проектно-кошторисної документації, в якій були виставленні умови щодо дотримання радіаційних вимог та отримання дозволів з технічних інспекцій.

Меблі для облаштування центру в подарунок були передані народним депутатом України Яценко А.В., який в свою чергу безкоштовно забезпечив кабінети витратними матеріалами для щоденної роботи (одноразові набори для огляду жінок, дезінфікуючі засоби, канцтовари).

На сьогоднішній день послугами скринінгового центру скористалися жінки таких населених пунктів:

- м. Умань – 166 осіб

- Уманський район – 317 осіб

- Христинівський район – 9 осіб

- Маньківський район – 10 осіб

- Монастирищанський район – 2 особи

- Жашківський район – 2 особи

- Тальнівський район – 2 особи

- Ульянівський район – 4 особи

- Голованівський район – 1 особа

- Теплицький район – 1 особа

Лікарі, які працюють в скринінговому центрі «Здоров’я жінки», мають можливість проводити консультацію за допомогою соціальної мережі Skype зі спеціалістами третинного рівня – Черкаським обласним онкологічним центром, що дає змогу отримати зворотній зв’язок в огляді пацієнток.

Графік роботи скринінгового центру: з понеділка по п’ятницю з 08:30 год. до 15:00 год., обідня перерва з 12:30 год. до 13:00 год. Запис для проведення огляду здійснюється за мобільним телефоном 0633430980. Кожна жінка може скористатися послугами спеціалістів скринінгового центру безкоштовно.

Команда Президента



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь