Учасникам АТО пропонують опанувати нові професії

Дата: 13.07.2018 12:22
Кількість переглядів: 745

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 року №432 затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

Дія цього Порядку поширюється на учасників антитерористичної операції з числа осіб, яким встановлено один із таких статусів:

учасника бойових дій відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);

інваліда війни відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 Закону;

учасника війни відповідно до пункту 13 статті 9 Закону.

Для організації професійного навчання учасників АТО та їх проживання в період такого навчання орган соціального захист населення здійснює підбір навчальних закладів відповідно до потреби.

У разі виявлення учасником АТО бажання пройти професійне навчання орган соціального захисту населення за місцем реєстрації особи як учасника АТО укладає договір з учасником АТО та видає йому направлення на професійне навчання до навчального закладу.

Учасник  АТО зараховується до навчального закладу на підставі направлення  на професійне навчання.

У разі направлення учасника АТО на професійне навчання до навчального закладу, що розташований не за місцем його реєстрації та/або не за місцем його місця проживання – перебування, такий учасник АТО забезпечується місцем проживання на період навчання, йому видається направлення на проживання.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Професійне навчання учасників антитерористичної операції здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

Строк професійного навчання учасників антитерористичної операції визначається робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами та не може перевищувати 12 місяців у разі організації навчання за робітничими професіями.

Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції одноразово в порядку черговості. Професійна адаптація учасників антитерористичної операції з вищою освітою здійснюється шляхом отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітнього (освітньо-кваліфікаційного) рівня, підвищення кваліфікації, спеціалізації.

Учасникам антитерористичної операції, які мають бажання пройти професійне навчання, зокрема на курсах водіїв усіх категорій, потрібно звернутися до управління праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації: вул. М.Залізняка, 2а, м. Умань, каб. 320 або за  тел.: (04744) 3 21 56

Заступник начальника управління –             

начальник відділу              Т.В.Мельниченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь